TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pata umană PO-PHR-PATA0U-15-N-001
Pata umană
Vezi
galerie

Pata umană

de Philip Roth

Titlu apărut în colecția Seria de autor Philip Roth la Polirom

Id: #241194

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pata umană a primit prestigioasele PEN/Faulkner Award și Prix Medicis Etranger, iar revista Lire a desemnat-o cea mai bună carte a anului 2002



Romanul Pata umana a fost ecranizat în anul 2003 de regizorul Robert Benton, cu Anthony Hopkins, Nicole Kidman, Gary Sinise, Ed Harris și Wentworth Miller.


Pata umană urmărește destinul lui Coleman Silk, profesor de limbi clasice, acuzat de a fi făcut afirmații rasiste la adresa studenților săi. Decât să facă public secretul care l-ar putea dezvinovăți, Coleman preferă să demisioneze. În timp ce afacerea Lewinski ține primele pagini ale ziarelor, scriitorul Nathan Zuckerman, prieten al lui Coleman, descoperă în spatele vieții așezate a acestuia din urmă un trecut misterios și un prezent nu mai puțin tulburător: asumarea unei false identități evreiești și relația cu senzuala Faunia, femeie de serviciu cu treizeci de ani mai tânără decât el.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Philip Roth

Traducător: Cornelia Bucur

Data apariției: august 2015

Titlu original: The Human Stain

ISBN: 978-973-46-5675-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 472

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate, secret

 

Din blogul Cartepedia

Dan Andrei Rareș Dan Andrei Rareș

,,Pata umană sapă adânc în prejudecăţile şi preconcepţiile pe care e clădită cultură americană, ale cărei realizări în domeniul egalităţii şi libertăţii de exprimare, generează valuri care se întorc con......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Deopotrivă hilară şi tristă, Pata umană ne dezvăluie modul în care opinia publică poate transforma, chiar distruge viaţa individului. O carte neliniştitoare şi plină de vervă.” 

New York Times

În Pata umană pulsează atâta energie, încât putem spune pe drept cuvânt că Philip Roth este candidatul favorit la statutul de cel mai impresionant romancier contemporan care scrie în şi despre America.

Sunday Times

Majoritatea romancierilor nu reuşesc să stăpânească uluitoarea varietate de elemente pe care Philip Roth le manevrează în Pata umană. Puţini au imaginaţia sa radicală şi tehnica sa narativă. Încă şi mai puţini îndrăzneala sa.

Time
Philip Roth
Philip Roth
Autor

Philip Roth s-a născut în Newark, New Jersey, în 19 martie 1933. Al doilea copil...

vezi autor