TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Povestea lui O TR-PAR-POVELO-07-P-001
Vezi
galerie

Povestea lui O

de Pauline Réage

Titlu apărut în colecția Eroscop la Trei

Id: #212612

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Această capodoperă a erotismului, care a stârnit unul dintre cele mai puternice scandaluri literare ale secolului al XX-lea, nu s-a dorit a fi de la bun început o carte. Ci o simplă scrisoare de dragoste, o declaraţie violentă de erotism, redactată noaptea şi trimisă prin poştă, zilnic, destinatarului: povestea unei tinere femei care, din iubire, se oferă şi se supune celor mai rafinate, dar şi crude capricii ale amantului său.

Timp de câteva decenii, autorul acestui text a rămas necunoscut: «O femeie nu putea scrie aşa ceva», a declarat Albert Camus. Trebuie să fie un bărbat. Pe lista de suspecţi au fost menţionaţi: Malraux, Montherland, Robbe-Grillet, Peyre de Mandiargues, Jean Paulhan.

După ce obţine, în anul 1955, Prix des Deux Magots, «Povestea lui O» - până atunci refuzată de editori, respinsă de librari şi interzisă public pe «motiv de indecenţă» – devine un bestseller, vândut în milioane de exemplare şi tradus în peste 20 de limbi. François Mauriac condamnă cartea, Georges Bataille şi Graham Green o ridică în slăvi. Plăcere şi infern, erotism şi delir într-o carte unică: romanul unei vieţi, singurul roman scris de o autoare ce avea să-şi păstreze anonimatul până la vârsta de 86 de ani!

extinde
 

Detalii produs

Autor: Pauline Réage

Traducător: Doru Mareş

Data apariției: 2007

Titlu original: Histoire d’O

ISBN: 978-973-707-658-8

Copertă: Paperback

Număr pagini: 184

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

"Paradoxul lui O... un martiriu în care călăul îi este complice victimei. Această carte trece dincolo de cuvinte, în măsura în care devine ea însăşi corp şi proiectează facinaţia erotismului într-o fascinaţie şi mai mare, cea a imposibilului."

Georges Bataille

"Cea mai îndrăzneaţă scrisoare de dragoste pe care un bărbat a primit-o vreodată."

Jean Paulhan