TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vieți de tinichea LI-PAH-VIEIDT-13-N-001
Vieți de tinichea
Vezi
galerie

Vieți de tinichea

de Paul Harding

Titlu apărut în colecția Premium | Litera la Litera

Id: #217900

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Țintuit în patul său de bolnav, înconjurat de familie - soție, soră, copii, nepoți - gata să-l hrănească, să-l spele, să-i citească, George, un fost ceasornicar, simte că timpul se scurge și că lumea lui se închide. În haosul acestei agonii, îl năpădesc amintirile, mai ales cele despre tatăl său, Howard, un vânzător ambulant care bătea drumurile unui colț de țară din Noua Anglie cu căruța plină de tot felul de fleacuri. Îndrăgostit de natură, acesta se rătăcea adesea, oprindu-se ore întregi la malul unui râu, pe un câmp sau la marginea unei păduri... ascunzându-și acolo crizele de epilepsie, rușinosul secret al familiei sale.

 

La rândul său, Haword își amintește de propriul tată, predicator, un om „ciudat și blând”. Vieți de tinichea este un roman plin de vibrații, un elogiu rafinat al contemplației active, dar și o meditație elegiacă despre iubire și despre frumusețea sălbatică a naturii.



Alte titluri pentru PaulHarding (autor):
Un alt Eden (2024) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Paul Harding

Data apariției: august 2013

Titlu original: Tinkers

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 172

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x21,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: secret, familie

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Romanul lui Paul Harding, căştigător al premiului Pulizer, este o continuă pendulare între trecut şi prezent şi între trecutul apropiat şi cel îndepărtat. Autorul se joacă cu trei generaţii de taţi şi......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Indiferent de subiectul de care suntem interesaţi, istoria şi atmosfera unei Americi desprinse parcă dintr-o lume străveche, sau partea psihologică, lirismul acestui roman este atât de profund şi de bine folosit încât şi cel mai mic detaliu contează.

Raisa Stoleru

Un roman plin de melancolii și de aduceri aminte. O plimbare prin trecut, unde timpul ba se dilată, ba se comprimă. Un om moare și are răgazul să privească în urmă. Un Ivan Ilici american, alias George Crosby, ceasornicar.

Cristina Manole