TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În cafeneaua tinereţii pierdute AR-PAM-N0CTPA-14-N-001
Vezi
galerie

În cafeneaua tinereţii pierdute

de Patrick Modiano

Titlu apărut în colecția Serie de autor Patrick Modiano la Art

Id: #238377

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În cafeneaua tinereţii pierdute este un roman care respiră parfumul boemilor ani '60 parizieni, cu bistrourile din Cartierul Latin ce găzduiesc nesfârşite întâlniri ale artiştilor şi în care timpul pare că stă în loc, suspendat într-un etern al poeziei.

 

În această lume se refugiază Louki, aşa cum se prezintă Jacqueline Delanque, un personaj misterios şi neînţeles, în încercarea de a fugi de o viaţă care ameninţă să o strivească prin rutina ei nemiloasă. Personajele lui Patrick Modiano sunt încărcate de farmecul unei vieţi trăite parcă doar pentru a discuta despre sensul existenţei şi despre artă. Dar paradisul acesta nu le este oferit pentru totdeauna. Asemenea unor îngeri alungaţi dintr-un spaţiu şi dintr-un timp mitice, eroii lui Modiano se trezesc în cenuşiul vieţii cotidiene, lipsite de farmecul de altădată, când totul părea posibil.

 

Romanul lui Modiano, dincolo de atmosfera nostalgică a unui Paris la care visăm cu toţii, dincolo de frivolităţi, aventuri şi iubiri pierdute, este şi un roman al marilor întrebări despre viaţă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Patrick Modiano

Traducător: Constantin Abăluţă

Data apariției: octombrie 2014

Titlu original: Dans le café de la jeunesse perdue

ISBN: 9786067101485

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 190

Limbă: Română

Dimensiuni: 11,5x18 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Art

Teme: curaj, feminism, încredere

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Investigații detectivistice, documente de arhivă, adrese peste adrese din Paris, un drum numai întors în birocrația întortocheată a Franței din anii ʼ60. O tânără își părăsește soțul sufocată de mono......“

citește mai mult
Cartepedia Cartepedia

,,Spre deosebire de Proust, Modiano evocă timpul (pierdut) în propoziţii scurte; căutarea sa este fragmentată, memoria discontinuă, iar Parisul compus din numeroase zone neutre. Personajele au un punct......“

citește mai mult
Cartepedia Cartepedia

,,În cafeneaua tinereţii pierdute e o plimbare prin Paris pe urma unei femei fantomatice. Parisul însuși apare aici ca situat jumătate în închipuire, jumătate în realitate. Romanul lui Patrick Mondiano......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Ce anume ne place în textele lui Patrick Modiano? Tonul acesta, atmosfera aceasta de nedefinit care nu-i aparţine decât lui: începi să citeşti şi te laşi prins în ea.

Le Figaro

Ansamblul operei sale este încântător, în cel mai autentic sens al cuvântului: cititorul plutește printre paginile scrise de Modiano ca într-o poveste.

El Mundo

Romanele sale sunt uşoare şi elegante, la fel de volatile precum memoria.

Der Spiegel
Patrick Modiano
Patrick Modiano
Autor

Patrick Modiano s-a născut la 30 iulie 1945 la Boulogne-Billancourt, dintr-o mam...

vezi autor