TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bulevardele de centură PO-PAM-BULEDC-14-N-001
Bulevardele de centură
Vezi
galerie

Bulevardele de centură

de Patrick Modiano

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #239345

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În "Bulevardele de centură" (1972), naratorul, Serge Alexandre, se află în căutarea tatălui, personaj fantomatic care apăruse pentru scurt timp în viaţa lui în adolescenţă şi care încercase să-l omoare, împingîndu-l pe şine într-o staţie de metrou. Au trecut zece ani de atunci. În vremurile tulburi ale Ocupaţiei, Serge îşi regăseşte tatăl în mijlocul unui grup obscur de la hanul Clos-Foucré, dintr-un sat de la marginea pădurii Fontainebleau. Toţi acei indivizi erau implicaţi în publicarea unui jurnal de denunţ şi şantaj. Mai mult decît atît, tatăl poartă un alt nume şi nu-şi recunoaşte presupusul fiu. Oare totul s-a petrecut doar în închipuirea tînărului? Va reuşi el să-şi salveze părintele, un evreu deloc îngrijorat de riscurile la care se expune, de legăturile pe care le are?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Patrick Modiano

Traducător: Livia Storescu

Data apariției: decembrie 2014

Titlu original: Les Boulevards de ceinture

ISBN: 978-973-46-5069-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„Eroii lui Modiano lasă în urmă constrîngerile mediului lor social. Ei se află într-o eternă căutare a identităţii şi evoluează la jumătatea drumului dintre două lumi, între întuneric şi lumină, viaţă publică şi destinul la care visează.”

Libération

„Pășisem îndărăt de-a lungul vremii ca să te regăsesc și să merg pe urmele tale. În ce an eram? În ce epocă? În care viață? Prin ce minune te cunoscusem când nu-mi erai încă tată? De ce mă necăjisem atîta cînd un cîntăreț spunea o «poveste evreiască», într-un cabaret care mirosea a lipan și a piele argăsită, în fața unor clienți ciudați? De ce voisem, așa de curînd, să mă socot fiul tău?”

Patrick Modiano
Patrick Modiano
Patrick Modiano
Autor

Patrick Modiano s-a născut la 30 iulie 1945 la Boulogne-Billancourt, dintr-o mam...

vezi autor