TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Iţic AR-PAR-IIC000-08-N-001
Iţic
Vezi
galerie

Iţic

de Pascale Roze

Titlu apărut în colecția Desenul din covor la Art

Id: #230940

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Iţoc Gersztenfeld s-a născut la Varşovia în 1904, ultimul dintr-o familie cu nouă copii. E cel mai blond, cel mai cuminte, cel mai tăcut. Trăieşte în cartierul evreiesc unde nu prea e de muncă şi banii-s pe sponci. Chiar dacă-şi iubeşte viaţa, va trebui să plece, să se preschimbe în pasăre, ca micul Iţic.

 

Pentru Maryem, pe care o iubeşte, el pleacă la Berlin, la fratele său. Apoi fuge în Franţa, unde lucrează în mină. Ajuns la Paris, poate, în sfârşit, să-şi întemeieze o familie, împreună cu Maryem, şi un atelier de tricotaje. Dar norii se îngrămădesc ameninţători pe cerul Istoriei. Acordurile de la München. Invadarea Sudeţilor. Noaptea de cristal. Armistiţiul. Primejdia se apropie, greu de imaginat. Convocat de autorităţile franceze în mai 1941, Iţoc este dus în lagărul de concentrare de la Pithiviers. Când Maryem se îmbolnăveşte grav, obţine permisiunea de a ieşi, cu condiţia să se întoarcă. Ce decizie va lua?

 

Povestea lui Iţoc e una dintre cele care nu se încheie. Ea rămâne deasupra capetelor noastre ca o rană deschisă pe veci.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Pascale Roze

Traducător: Mădălin Roşioru

Data apariției: septembrie 2008

Titlu original: Itsik

ISBN: 978-973-124-261-3

Copertă: Paperback

Număr pagini: 140

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Art

Teme: iubire, război