TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O ciudăţenie a minţii mele PO-ORP-O0CAMM-16-N-001
O ciudăţenie a minţii mele
Vezi
galerie

O ciudăţenie a minţii mele

de Orhan Pamuk

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom, Seria de autor Orhan Pamuk la Polirom

Id: #244811

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul O ciudățenie a minții mele, prima carte publicată de Orhan Pamuk dupa dobândirea Premiului Nobel pentru Literatură (2006), este o epopee modernă, desfășurată pe parcursul a mai bine de patru decenii (1969-2012), în centrul căreia se afla unul dintre milioanele de „personaje secundare” ale Istanbulului: iaurgiul și bragagiul Mevlut Karatas. Povestea adeseori înduioșătoare a contraeroului Mevlut Karatas, cu bucuriile, sensibilitatile, izbânzile și, mai ales, eșecurile sale, este de fapt povestea „celuilalt Istanbul”, a vânzătorilor stradali, a cartierelor de barăci, a imigranților din Anatolia care ajung să schimbe, treptat, textura și stilul de viață tradițional al orașului, pe valul ambiguu al pribegiilor moderne. Modernizarea orașului, petrecută pe fundalul eternelor frământări politice, se asociază cu dispariția unor îndeletniciri tradiționale, cu modificarea dramatică a peisajului uman, cu nenumărate înfrângeri personale, nevăzute și neștiute, care marchează destinele „generațiilor pierdute” ale Istanbulului contemporan.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Orhan Pamuk

Traducător: Luminiţa Munteanu

Data apariției: iunie 2016

ISBN: 978-973-46-5879-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 608

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„Unul dintre cele mai savuroase romane ale lui Pamuk şi începutul ideal pentru cei care vor să-l cunoască pe autorul turc. Prin cartea sa, Pamuk face pentru Istanbul ce a făcut Joyce pentru Dublin. El surprinde nu doar ceea ce vezi şi simţi într-un oraş, ci şi cultura, credinţa şi tradiţiile, oamenii şi valorile lui… O scrisoare de dragoste pentru Turcia modernă.”

The Washington Post

„O ciudăţenie a minţii mele e o vastă colecţie de personaje, evenimente, case, mâncăruri, obiecte care, după cum îşi va da seama cititorul după ce va fi citit şase sute de pagini, pot fi cuprinse sub un singur nume: Istanbul.”

The Guardian

„Femeile din aceste pagini sunt fabuloase… În mijlocul uriașei întinderi a Istanbulului, între Orient și Occident, Pamuk folosește o mulțime fremătătoare de personaje ca să spună povestea unei culturi mereu în schimbare și a multelor sale discordii.”

The Boston Globe
Orhan Pamuk
Orhan Pamuk
Autor

Orhan Pamuk s-a născut în 1952, la Istanbul, şi a crescut într-o familie numeroa...

vezi autor