TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istanbul PO-ORP-ISTANB-11-N-001
Istanbul
Vezi
galerie

Istanbul

de Orhan Pamuk

Titlu apărut în colecția Seria de autor Orhan Pamuk la Polirom

Id: #206565

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție ilustrată
 

Descriere produs

Prima carte de memorialistă care apare în traducere în limba română din opera lui Orhan Pamuk, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură pe anul 2006.

 

Istanbul (2003) împletește într-o manieră originală două povești la fel de sinuoase și de cuceritoare: cea a primei jumătăți din viața scriitorului și cea a orașului în care s-a născut și pe care îl cunoaște mai bine ca nimeni altul. În vastele apartamente ale familiei Pamuk, înțesate de urmele unei bunăstări în declin, se fac simțite aceeași încleștare între vechi și nou, aceeași melancolie și aceeași criză identitară ca și pe străzile Istanbulului, odinioară capitala puternicului Imperiu Otoman, unde vestigiile unei glorii de mult apuse cedează încet-încet locul imenselor clădiri de locuințe și centre comerciale. Istanbul realizează un dublu portret, al autorului în tinerețe și al orașului văzut prin prisma amintirilor sale de o uimitoare claritate, dar și a mărturiilor scriitorilor și artiștilor care i-au marcat începuturile evoluției spirituale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Orhan Pamuk

Traducător: Luminiţa Munteanu

Data apariției: 2011

Titlu original: Istanbul

ISBN: 978-973-462-290-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate

 

Opinii editoriale

Această carte este o adevarată declarație de dragoste.

Sunday Times

Departe de descrierea convenționala a splendorilor unui oraș, din Istanbul transpar inefabilul melancoliei și aventurile imaginației.

The New York Times

Senzualitatea Istanbulului, așa cum o vede Pamuk, nu este marcată de autoportretul autorului, ce respiră, surprinzator, din fiecare pagină a cărții, ci de poeticitatea legăturii scriitorului cu orașul care l-a transformat.

The Gardian

„Istanbul este o lectură fascinantă, mai ales pentru cititorii familiarizați cu fragilitatea legăturilor culturale dintre Orient și Occident.

The Economist
Orhan Pamuk
Orhan Pamuk
Autor

Orhan Pamuk s-a născut în 1952, la Istanbul, şi a crescut într-o familie numeroa...

vezi autor