TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fortăreaţa albă PO-ORP-FORTRA-12-N-001
Fortăreaţa albă
Vezi
galerie

Fortăreaţa albă

de Orhan Pamuk

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom, Seria de autor Orhan Pamuk la Polirom

Id: #204875

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Fortăreața albă este o poveste în care jocurile fanteziei imblinzesc o realitate altfel de necuprins. Personajele își schimbă portretele între ele, iar lumile din care acestea se trag rămân fără repere pentru un cititor uluit, care nu mai știe ce  aleagă mai repede: un Orient cu povești miraculoase ori un Occident seducător precum un foc de artificii. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Orhan Pamuk

Traducător: Luminiţa Munteanu

Data apariției: 2012

Titlu original: Beyaz kale

ISBN: 978-973-46-2890-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Volumul aduce in prim plan foarte multe dintre temele literare care i-au fascinat permanent pe autori: tema manuscrisului gasit, tema sclaviei, a distinctiei dintre Orient si Occident, a dublului, a spatiului care nu poate fi luat in stapinire, a exoticului si nu numai. Ai uneori impresia ca Pamuk s-a jucat deconstruind intreaga istorie literara pentru a face un nou puzzle postmodern.
Cartea este splendida. Iar exoticul curtii otomane, al pasiunii Padisahului pentru animale si al descoperirilor stiintifice la care cei doi viseaza pe malul Bosforului face ca romanul sa fie realmente fascinant."

19 octombrie 2012, bookaholic.ro - Evelina Bidea

"Fortareata alba este greu de introdus intr-o clasificare. Jurnal, roman istoric, roman de aventuri cu tenta spirituala? Mai mult decit toate acestea la un loc! Este declaratia de independenta totala a fictiunii care poate transforma capitala unui imperiu destramat intr-un spatiu magic, unde imaginatia fiecaruia s-a descatusat pentru a crea mii de lumi paralele, dar verosimile in ochii avizi de mistere."

12 octombrie 2012, BookMag.ro - Adriana Gionea

"La o privire de ansamblu, seducatorul roman al lui Orhan Pamuk spune adevarurile esentiale despre natura umana si schiteaza aspectele imaginare ale limitelor individului. Asa cum Sultanul ii replica lui Hogea: «faptul ca oamenii se puteau inlocui unul pe altul nu era oare cea mai buna dovada ca erau, pretutindeni, aceiasi?». Desi de o concizie remarcabila, Fortareata alba este unul dintre acele romane rare care aduc la viata un univers intreg, care functioneaza fara ajutor din afara, proiectat intr-o imagine de o stralucire stranie.” 

New York Times

 "Locul in care Orhan Pamuk isi scrie romanele are doua privelisti: una trece peste Cornul de Aur si bate pina la Palatul de la Topkapì, iar cealalta se opreste asupra podului suspendat intre Europa si Asia.” 

The Guardian
Orhan Pamuk
Orhan Pamuk
Autor

Orhan Pamuk s-a născut în 1952, la Istanbul, şi a crescut într-o familie numeroa...

vezi autor