TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Recviem pentru țara pierdută CR-NID-RECPAP-16-N-001
Recviem pentru țara pierdută
Vezi
galerie

Recviem pentru țara pierdută

de Nichita Danilov

Id: #246491

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Detalii produs

Autor: Nichita Danilov

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 978-973-23-3153-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 88

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartea Românească

 

Opinii editoriale

„Un histrion fantast pare Nichita Danilov în poezie, amestec de sihastru și arheu, de mag și alchimist, purtînd în sine tulburări obscure și elanuri incrincenate. Versurile sale sînt bintuite de obsesii nocturne, un aer lunatic stăpînește imaginația poetului și-n decorul halucinant al peregrinărilor fiecare gest are valoarea unui ritual. În confuzia simbolică prefigurată în imagini ale decrepitudinii, poetul da la iveală nostalgia discretă a purificării.”  

Radu G. Teposu

„Poezia lui Nichita Danilov este umană în sens religios. Ceea ce înseamnă că omul care se exprimă prin glasul poetului este o ființă plenară, cu rădăcinile implintate în cosmos, în istorie, în societate, în mit, în realitatea celor văzute și nevăzute. Iar problematica omului nu poate fi concepută aici fără a ține seamă de confruntarea binelui cu răul. Această plenitudine a concepției, multiplicarea punctelor de vedere care se întîlnesc într-un tot complementar și dramatic, amestecînd luminile și umbrele nu pentru a le contopi sau a le dispersa unele printre altele, ci pentru a le stîrni diferența, asigură lirismului o valoare specifică.”  

Ion Negoitescu

„Ceea ce frapează la Nichita Danilov sînt nu numai originalitatea, ci și conștiința acestei originalități: siguranța și chiar aroganța cu care el merge într-o direcție aparte, în direcția unei poezii a marilor întrebări și probleme, preocupată de ceea ce se află dincolo de aparențe, adică de esențe, simboluri și mituri…” 

Valeriu Cristea

 „Încă de la debut, Nichita Danilov și-a conturat un univers poetic inconfundabil, amestec subtil de viziune tragică și grotesc, ironie și autoironie, fervoare mistică și dandism. În timp, l-a îmbogățit, l-a nuanțat, l-a aprofundat (în poezie, dar și în proză), așa încât astăzi avem în el unul dintre cei mai importanți scriitori români contemporani.”  

Alexandru Musina
Nichita Danilov
Nichita Danilov
Autor

Nichita Danilov (n. 1952, județul Suceava) este membru al Uniunii Scriitorilor d...

vezi autor