TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Strada Zahărului. Trilogia Cairoului (Vol. III) PO-NAM-SZTCVI-11-N-001
Strada Zahărului. Trilogia Cairoului (Vol. III)
Vezi
galerie

Strada Zahărului. Trilogia Cairoului (Vol. III)

de Naghib Mahfuz

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #206165

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Departe de calmul părții mediane a trilogiei, în cel de‑al treilea volum, intitulat Stradă Zahărului, anii ’30 și anii celui de‑al Doilea Război Mondial aduc schimbări esențialeLumea veche își pierde vigoarea, se scufundă lent, certitudinile ei se clatină, iar amintirile personajelor – chei de acces spre trecut – devin permanente prilejuri de nostalgie și tristețe. Falia dintre generații se adinceste, mai ales pentru  tinerii își fixează singuri drumul; părinții nu‑și mai pot proteja decât prea puțîn copiii, care decid  între în politică, aderind la organizații politice adversare, neagreate de guvern, sau pur și simplu alegând  fie favoriți ai unor persoane influențeÎn ultimul volum al trilogiei revenirea în forță a politicului se împletește cu pier­derea definitivă – moartea – și cu noi reconfigurări ale vieții. De aici înflăcăraremotivațieînălțări și prăbușiri, toate pe un fundal în care ravasirea capătă amploare.

 

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1988)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Naghib Mahfuz

Traducător: Nicolae Dobrişan

Data apariției: 2011

Titlu original: Es-Sukkariyya

ISBN: 978-973-46-1961-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: Al Doilea Război Mondial, război

 

Opinii editoriale

"In romanul Strada Zaharului (...), laboriosul romancier egiptean construieste o lume fictionala tensionata, plina de contradictii, aflata la limita dintre traditie si modernitate, surprinsa in toiul devenirii galopante, preocupata sa se afirme in directii cit mai variate."

mai 2012, Argeş, nr. 5 - Viorel Nica

"Trilogia Cairoului (O plimbare prin palat, Palatul dorintei, Strada Zaharului) are o mie cinci sute de pagini care se citesc pe nerasuflate si care il fixeaza pe Ahmad Abd el-Gawad intre personajele realiste memorabile ale literaturii mondiale. Pina in ultima clipa, Mahfuz nu pare sa se fi inflacarat cu entuziasmul adesea patriotard al eroilor sai. Rabdator si placid, el dicteaza inca, de sus, precum un dervis care vorbeste in soapta, fiindca are cutitul la git."

20 iulie 2011, BookMag - Daniela Zeca Buzura

"Cind e citita in contextul trilogiei pe care o incheie, Strada Zaharului vine cu o tehnica mai sigura a dialogurilor, iar procedeul introspectiei este la el acasa.” 

 

World Literature Today

"Mahfuz aduce in Strada Zaharului politica Egiptului si a lumii din febra celui de-al Doilea Razboi Mondial. De la microuniversul familiei, al orasului, autorul trece la dramele razboiului, iar micile certuri de familie din primele volume devin acum dezbateri politice care dau naratiunii un ritm mai vioi.” 

Boston Globe
Naghib Mahfuz
Naghib Mahfuz
Autor

Naghib Mahfuz (1911-2006), unul dintre cei mai apreciaţi scriitori egipteni, s-a...

vezi autor