TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O lebădă sălbatică și alte povești PO-MIC-OLSIAP-16-N-001
O lebădă sălbatică și alte povești
Vezi
galerie

O lebădă sălbatică și alte povești

de Michael Cunningham

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #245760

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Autorul romanului Orele, ecranizat în 2002 de Stephen Daldry, cu Meryl Streep, Nicole Kidman și Julianne Moore în rolurile principale.

O bătrână care și-a trăit viața din plin, fără grija zilei de mâine, se trezește singură și părăsită și se hotărăște să-și facă o casa din turtă dulce. Un prinț care, în urma unei povești bine-cunoscute, a rămas cu o aripă de lebădă trăiește înstrăinat de societate, prin cârciumi de periferie, ocolit sau ridiculizat de nobilele sale rude. O fată frumoasă și săracă ajunge în castelul unei bestii ce seamănă mai degrabă cu un criminal psihopat. Michael Cunningham rescrie într-o manieră inedită cele mai populare basme, dezvăluindu-le latura matură, întunecată și chiar perversă. Lumea miraculoasă a basmului e invadată de cea reală, cu monstruozitățile și traumele ei, iar simplitatea inocentă a poveștilor din copilărie se transformă într-o explorare a ascunzișurilor comportamentului uman. Reimaginate în cheie modernă, temele de basm devin astfel bucăți literare de mare forță, scrise cu virtuozitate, cu farmec și cu un realism ce uneori frizează cinismul.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Michael Cunningham

Ilustrator: Yuko Shimizu

Traducător: Ariadna Ponta

Data apariției: august 2016

ISBN: 978-973-466-116-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Ce se întâmplă când un adult recitește basmele copilăriei sale? Dar când un scriitor încearcă să le rescrie păstrând o bună parte din poveste, însă schimbând publicul țintă? O lebădă sălbatică și alte......“

citește mai mult
Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Basmele copilăriei ne plac atât de mult la vârsta aceea lipsită de griji încât le permitem să ni se cuibărească în minte, le permitem să ne mintă ca și în viața reală, la vârsta matură va fi exact la......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Dacă nu ești plăsmuirea unui vis dement de-al zeilor, dacă frumusețea chipului tău nu dă peste cap constelațiile, n-o să arunce nimeni vreo vrajă asupra ta. Nimeni nu vrea să te transforme în bestie, nici să te adoarmă pentru o sută de ani. Nici un duh rău deghizat în spiriduș n-are de gând să-ți ofere trei dorințe ce ascund nenorociri, ca o lamă de ras într-o prăjitură.” 

Michael Cunningham

„Aceste basme tulburătoare, aduse în contemporaneitate, au în ele rețeta perfectă pentru lectură. O carte ce te vrăjește și-ți cucerește mintea...” 

The Independent

„Poveștile lui Michael Cunningham sunt copleșitoare, emoționante, chiar dacă ne fac să vedem altfel basmele copilăriei… Nu toate rățuștele urâte se dovedesc a fi lebede. Nu toate broaștele sunt prinți fermecați, și poate-i mai bine așa.” 

The New York Times