TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
M-am hotărât să devin prost HF-MAP-MAHSDP-15-N-001
Vezi
galerie

M-am hotărât să devin prost

de Martin Page

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #234311

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Tradus în peste treizeci de țări, romanul M-am hotărât să devin prost s-a vândut până în prezent în peste o jumătate de milion de exemplare și a fost încununat cu prestigiosul Euregio-Schüler-Literaturpreis.

 

A devenit lumea noastră atât de anapoda, încât justa concluzie a oricărui om cu cap să fie „prea multă minte strică”? Sunt oare rutina, automatismele, clișeele, conformismul soluția unei vieți fără griji? În acest caz, originalitatea și creativitatea ajung o piedică insurmontabilă, iar inteligența nu poate decât să-și impună să capituleze pentru ca posesorul ei să-și găsească fericirea. Acesta va fi și pariul lui Antoine, un Candide modern a cărui odisee comică a făcut din M-am hotărât să devin prost un roman-cult.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Martin Page

Traducător: Luana Schidu

Data apariției: septembrie 2020

Titlu original: Comment je suis devenu stupide

ISBN: 978-606-779-687-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 148

Dimensiuni: 13x20 cm

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: fericire, umor, absurd

 

Din blogul Cartepedia

Bianca Ioan Bianca Ioan

,,Se spune că suntem suma deciziilor noastre, şi pare-se e adevăr în această expresie. Cât de importante sunt alegerile pe care le facem în viaţă e lucru testat de toată lumea. Cărțulia asta plină de um......“

citește mai mult
Ana Popescu Ana Popescu

,,Un pseudo-intelectual este chinuit de propria sa inteligență. Nimic nou. Acesta își dorește să devină prost pentru a scăpa de întrebările existențialiste pe care și le pune zilnic. Așadar, încearc......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„În cazul romanului M-am hotărât să devin prost, ideea mi-a venit citind Biblia. În Ecclesiastul există o frază foarte frumoasă, care sună așa: «…cel ce își înmulțește știința își sporește suferința», cu alte cuvinte, cu cât studiezi mai mult, cu atât devii mai inteligent, și deci mai nefericit. Poate că mă simțeam foarte aproape de acest gând.”

Martin Page

„O combinație armonioasă, dar în același timp surprinzătoare de optimism și nihilism.”

La Vie Magazine

„Această carte satirică e opera unui scriitor stăpân pe mijloacele sale. Un adevărat succes literar.”

Le Monde

„M-am hotărât să devin prost e una dintre acele cărți a căror lectură durează o veșnicie, pentru că, deși ești nerăbdător să afli ce va mai in-venta autorul, nu vrei să se termine. Și durează mult și fiindcă trebuie să te oprești să-ți ștergi lacrimile de râs.”

World Literature Today
Martin Page
Martin Page
Autor

Născut la 7 februarie 1975, scriitorul francez Martin Page reuşeşte performanţa...

vezi autor