TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Liderul grupei mici de la grădinița de stat nr. 2 TA-DAC-LGMDLG-15-N-001
Liderul grupei mici de la grădinița de stat nr. 2
Vezi
galerie

Liderul grupei mici de la grădinița de stat nr. 2

de Dan Ciupureanu

Id: #242594

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Al doilea volum de poezie al lui Dan Ciupureanu, Liderul grupei mici de la grădinița de stat nr. 2 (Editura Tracus Arte, 2015), apare la un an de la debutul editorial al autorului, cu placheta Efectul calmantelor. Cartea va fi lansată în noiembrie, la Târgul de carte Gaudeamus.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dan Ciupureanu

Data apariției: decembrie 2015

ISBN: 978-606-664-531-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 73

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Tracus Arte

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,O carte cu un titlu derutant. Parcă te-ai aștepta să fie o carte cu, despre și pentru copii. Gen Jurnalul unui puști. O salvează totuși de la confuzie coperta desprinsă parcă din filmele cu bebeluși-m......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Nu de anxietăți duce lipsă poezia lui Dan Ciupureanu. Dimpotrivă. Cu toate acestea, cel puțin anxietatea influenței o cruță deocamdată, poetul trecînd fără exces de filtre culturale inhibante spre straturile magmatice din inconștient. Accesul la expresie survine cu o spontaneitate ce amintește de l’art brut. Totodată abisală și dezinvoltă, scurtcircuitînd prin insolitul asociațiilor, amalgam de candoare și cruzime, împărțită între percepția fulgurantă și efortul de a închega, din stimuli contradictorii, un univers coerent, poezia lui D.C. respiră autenticitate prin toți porii. Bine spunea cine spunea că, spre deosebire de femeia beauvoiriană, bunăoară, poeta nascitur.

O. Nimigean

De-lira(za)nt, a(n)g(o)asa(n)t, (hoh)oniric, (z)burlesc, psss!Eu-do(s)-mistic, (feng?) șui pastoral, Ur-ban, p(/b)aranormal, infan(infam tip)til, șăgalnic, jegalnic, giacardarnic, cu har pă-har-harnic, amor-amar-nic, amarcord cu (f)al(e)se a(/z)mintiri, co(s)mic (la/) fără (micro)scop, sadic gentil și masochist conștiincios, inepuizabilul Dan Ciupureanu observă improvizând și visează vizând. Așa cum Fred Moten incorpora nu demult performance-ul în poemul scris, încheind cu numele unui jazzman, Dan Ciupureanu are și el un difuzor în celălalt colț al scenei, unde, de după cortina parantezei, un Dumnezeu homeless, obosit, însă brusc cu chef, plesnește corzile unui bas expirat dar neașteptat de jucăuș, ingenios și polifonic. Dincolo de multiple filiații și minime stângăcii, acest tânăr minune copleșește deja prin ce face și prin ce promite: infinitul vital al poeziei.

Chris Tanasescu (MARGENTO)
Aducem scriitorii aproape de voi - Dan Ciupureanu
VIDEO