TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Profeţii din Fiordul Veşniciei PO-KIL-PRODFV-15-N-001
Profeţii din Fiordul Veşniciei
Vezi
galerie

Profeţii din Fiordul Veşniciei

de Kim Leine

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #205226

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O saga a celor mai primitive impulsuri şi dorinţe ale omului

 

Tînărul preot danez Morten Falck părăseşte Copenhaga în anul 1787 şi pleacă în vestul Groenlandei, încercînd să-şi dedice viaţa creştinării localnicilor nebotezaţi.

În Sukkertoppen, o aşezare bătută de vînturile aspre ale iernii groenlandeze, mocneşte răscoala: locuitorii din satele învecinate s-au aliat, încercînd să se opună regimului de colonizare danez şi să trăiască după propriile obiceiuri. Pe măsură ce înţelege viaţa localnicilor şi încearcă să-i ajute – printre ei se numără şi soţia chinuită de singurătate a unui negustor, cu care tînărul preot păcătuieşte –, Morten se confruntă cu propria sa latură întunecată: cade în patima beţiei, profită de femeile localnice, fură din proviziile bisericii. Treptat, trecînd peste degradarea ce i-a cuprins trupul şi sufletul, încercînd să-şi înţeleagă adevărata menire, îşi dă seama că trebuie să aleagă: să slujească fidel Coroana daneză sau să se lase purtat de dorinţa arzătoare a băştinaşilor pentru independenţă?

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Kim Leine

Traducător: Carmen Vioreanu

Data apariției: mai 2015

Titlu original: Profeterne i Evighedsfjorden

ISBN: 978-973-46-5066-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Profeții din Fiordul Veșniciei este un bildungsroman. Îl descoperim pe Morten Falck în momentul în care împinge de pe o stâncă către moarte o femeie care se roagă, după care-l întâlnim în Copenhaga tâ......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Profeții din Fiordul Veșniciei e o saga în care istoria se împletește cu metafizica și o poveste despre singuratatea de neîndurat a ființei, în înfrigurata căutare a umanității sale.”

Les Echos

„Talentul lui Kim Leine are darul să impresioneze. Cînd cititorul îşi depăşeşte uimirea, cînd se apropie mai mult de poveste, de scenele de fundal, cînd fiecare fragment al cărţii îşi dezvăluie detaliile ascunse, atunci el descoperă alcătuirea poetică, născută din ecou, din polifonie, dintr-o înţelegere jucăuşă a temporalităţii, a geografiei. Aşa reuşeşte Leine să-şi construiască romanul de la prima pînă la ultima pagină, fără să cedeze tentaţiei de a-l încărca cu poveşti, personaje sau cine ştie ce teorie. Rezultatul este o adevărată simfonie: politică, istorie, sexualitate, totul intră într-un melanj fără cusur.”

Steve Himmer