TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Zbor deasupra unui cuib de cuci (Ediţia 2008) PO-KEK-ZDUCDC-08-N-001
Zbor deasupra unui cuib de cuci (Ediţia 2008)
Vezi
galerie

Zbor deasupra unui cuib de cuci (Ediţia 2008)

de Ken Kesey

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #203840

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Zbor deasupra unui cuib de cuci, romanul care a lasat urme de nesters in literatura contemporana, este povestea zguduitoare a pacientilor dintr-un ospiciu, condus cu o mina de fier de Sora-sefa Ratched, adepta unor metode de tratament barbare, precum electrosocurile si lobotomia. Singurul care i se opune este scandalagiul Randle Patrick McMurphy, simbolul revoltei impotriva autoritatii tiranice. Prin ochii altui pacient, seful Bromden, un indian urias, asistam la inclestarea dintre cei doi, care capata proportii aproape mitologice. Incarcat de simboluri, replica moderna a capodoperei melvilliene Moby Dick, Zbor deasupra unui cuib de cuci este un strigat de lupta al individului strivit de legile absurde ale societatii.

Publicat in 1962, Zbor deasupra unui cuib de cuci a devenit imediat un clasic al contraculturii americane si a fost ecranizat de Milos Forman, cu Jack Nicholson si Louise Fletcher in rolurile principale. Pelicula a primit cinci premii Oscar, sase premii BAFTA si numeroase alte distinctii la festivalurile de film nationale si internationale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ken Kesey

Traducător: Marcel Corniş-Pop

Data apariției: 2008

Titlu original: One Flew over the Cuckoo's Nest

ISBN: 978-973-46-1032-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: libertate

 

Opinii editoriale

"In istoria literaturii americane, Ken Kesey va ramine mai cu seama prin romanul sau de debut, chiar daca el nu este ceea ce se cheama „autorul unei singure carti”. Dincolo de succesul de public al Zborului deasupra unui cuib de cuci, romanul se inscrie intr-o fertila traditie narativa. Romanul lui McMurphy este, intocmai ca Moby Dick, o varianta a eternei „tragedii americane", reactualizata in conditiile agravante ale societatii americane postbelice.” 

Marcel Corniş-Pope
Ken Kesey
Ken Kesey
Autor

Ken Kesey (1935-2001), unul din marile nume ale prozei americane contemporane, s...

vezi autor