TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Şi atunci ne-au terminat HF-JOF-I00ANT-10-P-001
Vezi
galerie

Şi atunci ne-au terminat

de Joshua Ferris

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #213282

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În 2007, Şi atunci ne-au terminat, romanul de debut al tânărului scriitor american Joshua Ferris, a ţâşnit ca un fulger: i s-a acordat PEN/Hemingway Award, a ocupat primele locuri în topurile de vânzări din SUA şi a fost tradus în douăzeci şi cinci de limbi.

 

Anul 2001. Explozia internetului face ravagii în companiile americane. Concedierile lovesc o nenumită agenţie de publicitate din Chicago, ai cărei angajaţi trăiesc sub un asediu psihic cu atât mai stresant, cu cât numărul lor se diminuează pe zi ce trece. Romanul este scris la persoana întâi plural, iar vocea – uneori ironică sau sarcastică, alteori plină de compasiune – a unui „noi” care are imediat priză la cititori captează dinamica unei culturi standardizate: cea a cubiculelor corporatiste, cu bârfa atotstăpânitoare, farsele pe internet şi tot mai desele pauze de cafea. Dacă la început personajele par a alcătui o colecţie de „arhetipuri de birou”, pe parcursul romanului, odată cu dezvăluirea dramelor personale, devin credibile şi captivante. Ieri Tom Mota, Joe Pope, Janine Gorjanc, Marcia Dwyer sau Benny Shassburger erau copywriteri şi designeri de top, azi fie trebuie să părăsească agenţia, fără să li se dea nici o explicaţie, fie să continue să lucreze sub semnul fricii. Cu un umor debordant, Joshua Ferris spune o poveste adevărată despre supravieţuire, în care se regăsesc tot mai mulţi cititori.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Joshua Ferris

Traducător: Cornelia Bucur

Data apariției: 2010

Titlu original: Then We Came to the End

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 364

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: supraviețuire, umor

 

Opinii editoriale

„Şi atunci ne-au terminat este Catch-22 al lumii afacerilor de astăzi: un portret hilar, nemilos, al corporaţiei americane văzute ca o mascaradă de comportament infantil, dublată de o competiţie pe cât de inutilă, pe atât de acerbă. Romanul este o extraordinară revelaţie prin umanitatea şi greutatea emoţională care prevalează în cele mai stranii situaţii.”

Jim Shepard

„Acesta-i un mare roman, vă garantez! Mi-a amintit de ce vreau să citesc ficţiune... Este, de asemenea, unul dintre romanele cele mai amuzante pe care le-am citit vreodată.”

Geoffrey Wolff

„Un roman minunat până la capăt, excentric, de o mare originalitate. Deşi îşi plasează acţiunea doar câteva secunde în afara corporaţiei, găseşti în el o lume adevărată, care încănu şi-a tocit sentimentele. Dacă am râs? Era cât pe-aci să mă facă să-mi iau o slujbă.”

Geoff Dyer
Joshua Ferris
Joshua Ferris
Autor

Născut în 1974, JOSHUA FERRIS este considerat unul dintre cei mai valoroşi scrii...

vezi autor