TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tristețea îngerilor (Vol. 2) PO-JKS-TRISTN-16-N-001
Tristețea îngerilor (Vol. 2)
Vezi
galerie

Tristețea îngerilor (Vol. 2)

de Jón Kalman Stefánsson

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #246379

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Când pleci să înfrunți viscolul și noaptea ca smoala, e bine să mai fie cineva cu tine. Băiatul, singurul nume pe care îl are eroul din Tristețea îngerilor, a aflat asta pe pielea lui: pustiit după moartea celui mai bun prieten, nu plecase el peste munții înzăpeziți să ducă înapoi o carte din care blindului pescar i se trăsese moartea? Acum, în volumul al doilea al trilogiei islandeze, pornește din nou la drum, într-un aprilie întunecat pe care iarna nu vrea să-l părăsească. De data aceasta nu e singur: îl însoțește pe Jens, poștașul ținutului, abia înzdrăvenit după ce fusese dezlipit, stâna de gheață, din să – îl prinsese o furtună de zăpada pe drum. Călătoria celor doi e, ca orice călătorie, prilej de a afla mai multe despre tine însuți decât despre cel cu care mergi alături, e învățătură și descoperire. Și, când moartea pândește la fiecare pas printre trâmbele de zăpadă, călătoria e și mijloc de a prețui cât mai mult viața. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jón Kalman Stefánsson

Traducător: Magda Răduţă

Data apariției: octombrie 2016

Titlu original: Harmur englanna (Heaven and Hell Trilogy #2)

ISBN: 978-973-46-5877-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: moarte, prietenie

 

Din blogul Cartepedia

Dragoș-Andrei Preutescu Dragoș-Andrei Preutescu

,,Scriitorul islandez, Jón Kalman Stefánsson, își încheie Trilogia fiordurilor cu un roman ce ne aduce mai aproape de singurătatea vieții islandeze, Inima Omului. O carte în care frigul și căutarea căld......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

O saga despre supraviețuire în fiordurile neiertătoare ale Islandei. Trimitindu-și eroii să străbată sălbăticia înghețată, Tristețea îngerilor dă impresia unei versiuni nordice a călătoriilor pe care le fac personajele lui Cormac Mccarthy. Citiți cartea la căldură, cu un ceai fierbinte alături – veți fi mai recunoscători ca niciodată că aveți un acoperiș deasupra capului…

The Independent

Chiar dacă n-ați citit Între cer și pămînt, primul roman al trilogiei lui Jon Kalman Stefansson, nu-i nimic: Tristețea îngerilor vă va cuceri oricum. Autorul știe ca nimeni altul să zugrăvească spații largi, nesfîrșite. Cât despre punctul culminant, vă va ține cu sufletul la gură până la final.

The Herald Scotland

La Tristețea îngerilor nu uimește atât povestea, cât limbajul: cuvinte simple capătă, prin felul în care sunt folosite, un farmec aparte. Frazele lungi ale lui Stefansson, care în mâinile unui alt scriitor ar părea neîndeminatice și ciudate, au o frumusețe neobișnuită: odată ce ai citit câteva pagini, te îndeamnă să te oprești și să-ți iei un răgaz, spre a putea gusta ce-ai văzut până atunci. Fiecare paragraf e ca un poem.

The Iceland Review
Jón Kalman Stefánsson
Jón Kalman Stefánsson
Autor

Jón Kalman Stefánsson, unul dintre cei mai importanti scriitori contemporani isl...

vezi autor