TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Strada Sardinelor PO-JOS-STRST1-16-N-001
Strada Sardinelor
Vezi
galerie

Strada Sardinelor

de John Steinbeck

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #244413

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

John Steinbeck a primit Premiul Nobel pentru Literatură în anul 1962.
 
Romanul Strada Sardinelor a fost ecranizat în regia lui David S. Ward, cu Nick Nolte în rolul principal.

Personajele din romanul Strada Sardinelor îşi duc viaţa la periferia orăşelului Monterey, printre pescării. Doc, protagonistul poveştii, este biolog marin, studiază şi adună creaturi ale oceanului de pe coasta Californiei. Majoritatea acestora sînt trimise la universităţi, muzee şi laboratoare de pe întregul continent. Însă, dincolo de pasionanta lui ocupaţie, Doc este un personaj excentric pentru cei din jurul său: un individ mărunţel, cu o barbă impresionantă şi accese de furie oarbă. Dar poate fi şi cea mai charismatică şi mai amabilă fiinţă din lume, genul de om care îşi scoate pălăria cînd trece pe lîngă un cîine, iar cîinele îi răspunde cu un zîmbet – şi, de asemenea, un excelent ascultător, curios să afle cîte ceva despre oricine, astfel încît toată lumea care îl cunoaşte îi arată simpatie. Aceşti oameni simpli şi sinceri, stîngaci şi nepricepuţi într-ale vieţii vor deveni, nouă ani mai tîrziu, protagoniştii celebrului roman Joia dulce.

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Steinbeck

Traducător: Ioana Miruna Voiculescu

Data apariției: mai 2016

Titlu original: Cannery Row

ISBN: 978-973-46-6020-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate

 

Din blogul Cartepedia

Roxana Covaliu Roxana Covaliu

,,Cînd intri pe Strada Sardinelor dai mai întîi de gașca lui Mack, o mînă de oameni cu suflet mare, intenții admirabile și un talent deosebit de a da peste cap orice situație ordinară, pe care înveți în......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Drumul marii experiențe a Vestului se sfîrșește cu Strada Sardinelor de pe țărmul Pacificului; dar, în loc să facă din acest sfîrșit un motiv de disperare, Steinbeck își roagă pur și simplu cititorul să observe cu atenție ceea ce se află la capătul pămîntului, la fel cum Doc cercetează Marele Ochi de Apă din Monterey. Aici viețuiesc personaje aduse parcă de valurile oceanului: Mack și băieții, Doc, Dora Flood, Lee Chong și, cel mai extravagant dintre toți, Henri, artistul ce construiește o barcă cu care îi e teamă să navigheze. Cu toții trăiesc la marginea societății, însingurați și totuși împreună, depinzînd unii de alții pentru a supraviețui.

Susan Shillinglaw

„Strada Sardinelor este cel mai frumos omagiu adus de Steinbeck ținutului său natal: o lume crudă și aspră, dar populată de personaje pitorești care îi conferă căldură, exuberanță și culoare.

Daily Telegraph
John Steinbeck
John Steinbeck
Autor

John Ernst Steinbeck s-a născut la 27 februarie 1902 în Salinas, California. Înt...

vezi autor