TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fructele mîniei PO-JOS-FRUCTM-13-N-001
Fructele mîniei
Vezi
galerie

Fructele mîniei

de John Steinbeck

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom, Seria de autor John Steinbeck la Polirom

Id: #207631

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 În momentul apariției romanului Fructele mîniei, în 1939, America se luptă cu efectele Marii Crize Financiare. Personajele puse în scenă de John Steinbeck, o familie scăpătata din Oklahoma, nu au altă soluție decît să-și lase în urmă ferma și să ia drumul pribegiei, alături de cîteva animale strînse într-o mașină hirbuita. Un adevărat drum al făgăduinței, calea spre California este calea speranței, pe care familia Joad o apucă împinsă de gîndul la o viață mai bună. Că în mai toate romanele lui Steinbeck, în spatele unei povești aproape eroice stă plăcerea micilor detalii: limbajul plin de culoare, situațiile luate parcă dintr-un film mut, hotarirea de neclintit a unui protagonist ce imprimă ritmul unei povești parcă fără sfîrșit. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Steinbeck

Traducător: Dumitru Mazilu

Data apariției: 2013

Titlu original: The Grapes of Wrath

ISBN: 978-973-46-3185-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 600

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: conflict

 

Din blogul Cartepedia

Ana Popescu Ana Popescu

,,Apărut în 1939, în plin război, romanul a fost de la bun început un succes. Viaţa brută a fermierilor ruinaţi de Marea Criză din perioada interbelică, la care s-au adăugat mai mulţi ani secetoşi şi o......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Fructele miniei este cel mai dur, dar si cel mai tandru roman al lui Steinbeck, cu istoria cea mai aspra, dar si cea mai dulce, mai aproape de realism si, pina la urma, cea mai melodramatica, cea mai furioasa, dar si cea mai idilica.” 

Time

"O carte care naste emotii puternice, indignare, furie, mila. Un document al protestului si al compasiunii, ca o poveste ce arde sa fie spusa, ca o carte ce tinjeste dupa cititorul ei.” 

The Nation
John Steinbeck
John Steinbeck
Autor

John Ernst Steinbeck s-a născut la 27 februarie 1902 în Salinas, California. Înt...

vezi autor