TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Magicianul PO-JOF-MAGIT1-13-N-001
Vezi
galerie

Magicianul

de John Fowles

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #206070

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Plasată într-o insulă grecească, acțiunea romanului Magicianul pivotează în jurul tanărului profesor de engleză Nicolas Urfe. Acesta, încercand să scape de plictiseală și depresie, cunoaște printr-o întamplare lumea bizară a lui Moris Conchis, „magicianul”, și devine „victima” unui lung șir de încercări, spectaculoase jocuri cu măști și psihodrame, în care abundă fantasmele erotice și manipularea istoriei.

 

Magicianul a fost ecranizat în anul 1968, în regia lui Guy Green, avându-i în rolurile principale pe Michael Caine, Anthony Quinn și Candice Bergen.

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Fowles

Traducător: Livia Deac, Mariana Chiţoran

Data apariției: 2013

Titlu original: The Magus

ISBN: 978-973-46-3680-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 756

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: Al Doilea Război Mondial, iubire, magie, manipulare, război

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Dacă vrei să te bucuri cu adevărat de acest roman atunci trebuie să te lași în întregime pe mâna autorului, fără a opune rezistență. Fowles dovește faptul că poate fi un adevărat magician reușind să s......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Alison și Nicolas au plecat în vacanță, în Grecia. Urcă Parnasul, se bucură de  priveliște, exact ca doi oameni, care sunt în depresie dar care,  în loc să recunoască, dau vina pe iubire. E vară, în marginea cărării a înflorit vegetația, iar un cioban și câinii săi urcă spre soare. Alison vrea să știe care este cauza tristeții lui, iar el se gândește la pragmatismul lui Alison, care îl enervează maxim. Ea crede că iubirea înseamnă legătură fizică și mai ales întâlnirea celor două trupuri într-un moment unic, de juisare, de destindere, de paradis carnal. Pentru el, dragostea este «acel ceva… misterul amânărilor». Alison și Nicolas sunt doi englezi pe vreme de vară, fiecare cu visele lui - un moment numai bun pentru o insulă și o sumă de mistere, adică grosul acțiunii dintr-un roman formidabil, ca Magicianul.”

Doina Ruști
John Fowles
John Fowles
Autor

John Fowles s‑a născut în 1926, la Leigh‑on‑Sea. După ce a urmat cursurile Unive...

vezi autor