TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Amintirea dragostei HF-JIF-AMINTD-16-N-001
Vezi
galerie

Amintirea dragostei

de Jim Fergus

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #245590

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La originea romanului se află o istorie semnificativă. Într-un anticariat din Nisa, partenera de o viaţă a autorului face o adevărată pasiune pentru un tablou: Orgie de Chrysis Jungbluth, datat cca 1925. Înainte de a fi răpusă de boală, Jim Fergus îi cumpără tabloul. Imaginând povestea acestuia, romanul propune un univers în care normalitatea provine din cumulul tiparelor insolite: infernul tranșeelor, viziunea unui Montparnasse ca inimă a creaţiei și a pierzaniei, recrutarea modelelor pictorilor, viaţa trepidantă de la cafeneaua Le Select.

 

În primăvara anului 1916, Bogart Lambert, supranumit „Bogey”, un tânăr cowboy din Colorado, vine în Europa să se înroleze în Legiunea Străină și să lupte împotriva nemţilor în Marele Război. Rănile fizice, dar și cele sufletești provocate de război îl vor maturiza înainte de vreme pe Bogey, care va alege să plece la Paris, și nu să se întoarcă la ferma părintească. În orașul invadat de o boemă colorată, formată din scriitori, artiști plastici și muzicieni, o va întâlni pe Chrysis Jungbluth. Tânără pictoriţă aflată la început de carieră, ea înfruntă o societate și o lume a artei în care bărbaţii se bucură încă de toate privilegiile. Ziua, studentă talentată și pasionată la École des Beaux-Arts, Chrysis cea lipsită de prejudecăţi și avidă de experienţe noi își petrece nopţile pierzându-se în plăcerile senzuale oferite de Montparnasse, unde totul pare permis. Întâlnirea cu Bogey dă însă naștere unei iubiri neașteptate, trăită cu intensitate de amândoi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jim Fergus

Traducător: Iulia Vladimirov

Data apariției: august 2016

Titlu original: The Memory of Love

ISBN: 978-606-779-070-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, război, Primul Război Mondial

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Acesta nu este un simplu roman de dragoste în care eroii principali trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți. Este o poveste de viață, ca-n viață. Cu doi oameni ce își unesc destinele doar pentru o s......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Într-un stil fluid şi un ritm alert, Jim Fergus ne conduce într-o lume a gravitaţiei şi imponderabilităţii, o lume din carne şi sânge. Un roman absolute captivant.”

Valerie Trierweiler, Paris Match