TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viaţa financiară a poeţilor PO-JEW-VIAFAP-15-N-001
Viaţa financiară a poeţilor
Vezi
galerie

Viaţa financiară a poeţilor

de Jess Walter

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #207991

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Considerată una din cele mai bune cărţi ale anului 2009 de către Time, Washington Post, Los Angeles Times

 

Matt Prior este un jurnalist economic doborît de marea criză din anii 2000, după o dubioasă investiţie într-un site propriu de poezie şi analiză financiară. Rămas fără slujbă, fără bani şi cu o ipotecă pe care n-o mai poate plăti, riscă să fie evacuat din locuinţă. Mai mult, Matt bănuieşte că soţia îl înşală cu fostul ei prieten din şcoală. Dar, cînd totul pare să se îndrepte spre un dezastru, fostul jurnalist descoperă o oportunitate nu tocmai legală de a face bani: comerţul cu marijuana.

 

Cu un umor savuros şi o ironie muşcătoare, Jess Walter desfăşoară în romanul său o galerie de personaje contemporane absurde şi vag groteşti: un avocat ce încheie contracte standard pentru vînzarea de droguri, un director de ziar incompetent şi arogant, nişte cultivatori de marijuana nătîngi şi înduioşători. Ironia şi satira nu exclud însă tuşele calde, ce umanizează personajele lui Walter, fiinţe dezorientate prinse în vîrtejul unei lumi care şi-a pierdut reperele.

 



Alte titluri pentru BogdanCoşa (traducator):
Carrie (2021) ,
Cum să prinzi un spion rus (2016) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Jess Walter

Traducător: Bogdan Coşa

Data apariției: martie 2015

Titlu original: The financial lives of the poets

ISBN: 978-973-46-5272-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: absurd, satiră

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Matt Prior merge să cumpere lapte pentru băieții săi. Timp numai bun ca să se gândească la nevasta ce-l înșeală, băncile care-l amenință că-i iau casa, faptul că nu are un loc de muncă, la tatăl senil......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„O poveste de un grotesc delicios despre felul cum se duce de rîpă un vis american... o critică usturătoare a specificului acestei ţări şi a «sistemelor ruinate» care ne controlează. Cartea este condimentată cu tot felul de referinţe jucăuşe hiperactuale – Facebook, Wikipedia, ca să nu mai vorbim de singurul poem care menţionează în aceeaşi strofă magazinul Costco şi postul naţional de radio –, dar nu-i lipsesc nici consistenţa şi nici sensibilitatea.”

Washington Post

„O carte de un comic sumbru și o surprinzătoare tandrețe.”

Los Angeles Times

„Personajul central al cărții lui Jess Walter seamănă cu un Humbert Humbert drogat. Viața financiară a poeților este cel mai comic roman apărut recent despre stilul de viață american.”

Time

„De la scena cumpărăturilor compulsive pe eBay și pînă la prezentarea acidă și seacă a schimbărilor ce distrug un ziar financiar, cartea aceasta etalează o inteligență periculos de tăioasă. Ea ne oferă o interpretare ingenioasă și oportună a marii crize economice actuale.”

New York Times
Bogdan Coşa
Bogdan Coşa
Traducător

Bogdan Coșa s-a născut pe 24 ianuarie 1989 la Codlea. A absolvit Facultatea de L...

vezi autor