TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Zeii pedepselor cerești HF-JCE-ZEIIPC-15-N-001
Vezi
galerie

Zeii pedepselor cerești

de Jennifer Cody Epstein

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #234595

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Jennifer Cody Epstein este autoarea a două bestselleruri internaționale, Pictorița din Shanghai și Zeii pedepselor cerești. Romanul de față a fost încununat în 2014 cu prestigiosul Honor Award for Fiction din cadrul Asian / Pacific American Awards for Literature.

 

Înainte de atacul de la Pearl Harbor, viața lui Yoshi Kobayashi se derula netulburată în Tokyo. Adolescenta își împărțea timpul între familie și școală, în vreme ce războiul era o realitate îndepărtată. Japonia triumfase în Manciuria, Imperiul era ocrotit de zei. Însă conflictul cu America schimbă totul. Existența lui Yoshi este jalonată acum de alarme aeriene, de bombardamente, de rugăciuni disperate. Vechile prietenii se destramă, iar lumea în care a crescut tânăra piere pentru totdeauna. O maturizare cu atât mai dureroasă cu cât Yoshi înțelege că învingătorii și învinșii sunt în egală măsură vinovați. Și în egală măsură victime, după cum o dovedesc povestea lui Cameron Richards, pilotul doborât în 1942, destinul paradoxal al lui Anton Reynolds, arhitectul american stabilit înainte de război în Tokyo și îndrăgostit de cosmopolita Hana Kobayashi, și experiențele lui Billy, fiul lui Anton, soldat în forțele de ocupație.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jennifer Cody Epstein

Traducător: Sînziana Dragoş, Anca Dan

Data apariției: iulie 2015

Titlu original: The Gods of heavenly punishment

ISBN: 978-973-689-919-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Dimensiuni: 13x20 cm

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: Al Doilea Război Mondial, război, conflict, destin, moarte, pericol

 

Opinii editoriale

„Cu personaje fascinante și un suspans extrem de bine dozat, Zeii pedepselor cerești nu este doar un roman minunat scris în urma unei cercetări minuțioase, ci și o meditație despre război, despre pierdere și speranță.”

Ellis AVERY, autoarea romanelor „Foc în pavilionul de ceai” și „Ultimul nud”

„Jennifer Cody Epstein reconstituie cu mare talent și erudiție o epocă memorabilă. O carte superbă.”

The Historical Novel Society

„Romanul se revelează ca și cum ar fi construit într-un mod miraculos, asemenea Hotelului Imperial din Tokyo al arhitectului Frank Lloyd Wright (care este unul dintre personaje). O carte care te acaparează total prin scenele istorice redate magistral, prin pasiunile toride și personajele pline de viață. La sfârșit, acest roman captivant te determină să reflectezi nu numai asupra unui capitol pierdut dintr-un război faimos, ci și asupra formelor pe care le îmbracă șansa și iubirea.”

O, The Oprah Magazine