TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Să fugi! LE-JET-S0000F-07-N-001
Să fugi!
Vezi
galerie

Să fugi!

de Jean-Philippe Toussaint

Titlu apărut în colecția Leda Contemporan la Leda

Id: #216702

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman câştigător al Premiului Medicis în 2005. În romanul Să fugi! este vorba despre iubire, o iubire nu atât imposibilă cât neatinsă, o aşteptare. Cea mai mare parte a acţiunii se petrece în China zilelor noastre, mai precis la Shanghai şi la Beijing, un spaţiu extrem de dens el însuşi, sfâşiat între mizeria umană şi materială a magherniţelor şi violenţa brută a însemnelor occidentale ale societăţii de consum. Dacă fuga este o capcană, rămânerea, statul pe loc, demisia, eliberează. Ultima parte a acţiunii romanului se petrece în insula Elba, din nou în Europa, iar chinezoaica Li Qi este înlocuită de franţuzoaica Marie.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jean-Philippe Toussaint

Traducător: Emil Paraschivoiu

Data apariției: 2007

Titlu original: Fuir

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x18,5 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Leda

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

"În universul mondializat, Jean-Philippe Toussaint ia în derâdere limitele convenţionale ale spaţiului şi timpului. Face să survină o lume în acelaşi timp vastă şi restrânsă în care elementele disparate ale realităţii se încrucişează cu viziuni, fantasme şi angoase. Din ce în ce mai evident, romanul devine la el o artă liberă, locul tuturor interpretărilor, care deschide breşe inedite reflecţiilor existenţiale.”

Jean-Claude Lebrun, L'Humanité

"Dacă virtuozitatea autorului străluceşte în irezistibile anecdote chinezeşti (cursa cu motocicleta, partida de bowling), ea impresionează mai ales în ultima parte a romanului, situată în Franţa. Iar ultimele pagini, la malul mării, desăvârşesc acest roman despre agonia iubirii şi pun punct jocurilor unor amanţi care nu se atrag decât pentru a se respinge mai bine.”

Baptiste Leger, Lire
Jean-Philippe Toussaint
Jean-Philippe Toussaint
Autor

Jean-Philippe Toussaint, scriitor belgian de limbă franceză, s-a născut în 1957...

vezi autor