TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Profesoara de pian HF-JYK-PROFDP-09-P-001
Vezi
galerie

Profesoara de pian

de Janice Y. K. Lee

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #203157

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul Profesoara de pian a fost, în Statele Unite, bestseller New York TimesPublishers WeeklyIndie NationalSan Francisco ChronicleLA TimesDenver Post și New York Times Editor’s Choice, iar în Marea Britanie bestseller Sunday Times. Tradus în peste douăzeci și cinci de țări, este deopotrivă roman istoric și de dragoste, de război și de atmosferă, în tradiția Pacientului englez și a Americanului liniștit.

 

În 1941, Will Truesdale, un englez proaspăt sosit la Hong Kong, începe o relație pasională cu o eurasiană frumoasă și dominatoare, Trudy Lang. Dar invazia japoneză are consecințe tragice atât asupra celor doi îndrăgostiți, cât și asupra membrilor comunității anglo-americane, care vor experimenta, în zilele negre ale războiului, trădarea, delațiunea, lașitatea. Unsprezece ani mai târziu, Clare Pendleton, o tânără englezoaică provincială, de-abia căsătorită, ajunge la Hong Kong și, sedusă de farmecul înaltei societăți, se hotărăște să dea lecții de pian fiicei unor chinezi bogați, Melodie și Victor Chen. Claire se îndrăgostește de un englez dezabuzat, angajat, în mod ciudat, ca șofer al familiei Chen. În curând, va constata că enigmaticul comportament al lui Will ascunde secrete și traume în care sunt implicate multe personaje din această beau monde supraviețuitoare a ocupației japoneze.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Janice Y. K. Lee

Traducător: Irina Bojin

Data apariției: iunie 2022

Titlu original: The Piano Teacher

ISBN: 978-606-097-021-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, război, trădare

 

Opinii editoriale

„N-am citit de mult un roman atât de elegant, de o asemenea adâncime psihologică şi cu o atât de rafinată redare a atmosferei epocii. Janice Y. K. Lee este o scriitoare extraordinară, iar romanul ei, imposibil de lăsat din mână.”

Gary Shteyngart, autorul romanului Absurdistan

„Război. Iubire. Trădare. Lecţia nemiloasă a istoriei. Acestea sunt teme mari pentru un scriitor consacrat, dar iată că Janice Y. K. Lee, în primul ei roman, le dezvoltă şi le duce la capăt cu strălucire.“ 

The Washington Post

„Profesoara de pian reușește exact ceea ce face un mare roman – să ne transpună în afara timpului și a spațiului, într-o lume unde simțim totul cu o extraordinară intensitate.”

ELIZABETH GILBERT
Janice Y. K. Lee
Janice Y. K. Lee
Autor

Născută în anii '70 la Hong Kong, din părinţi coreeni, Janice Y. K. Lee s-a muta...

vezi autor