TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Oceanul e fratele meu PO-JAK-OCEEFM-12-N-001
Oceanul e fratele meu
Vezi
galerie

Oceanul e fratele meu

de Jack Kerouac

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #203920

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un nou titlu de Jack Kerouac, scriitorul-emblema al „Generatiei Beat”

Oceanul e fratele meu este o antologie de texte inedite, care contine, printre altele, asa-numitul „roman pierdut“ al lui Jack Kerouac, prima sa scriere de anvergura, descoperita recent printre hirtiile personale ale autorului. Volumul mai include primele texte in proza si dramatice ale lui Kerouac, un jurnal inedit din anii de colegiu, precum si corespondenta sa cu un prieten din adolescenta, Sebastian Sampas, ce dezvaluie istoria unui grup literar numit Prometeicii si aduce informatii inedite despre perioada de formare si maturizare intelectuala a prozatorului american.

Din paginile cartii se degaja un idealism si un avint adolescentin cuceritor, ce capata o nota tragica in anii celui de-al Doilea Razboi Mondial. Iar pentru cititorii pasionati ai autorului beat si pentru cei interesati de evolutia sa acest volum este un instrument indispensabil, caci dezvaluie inceputurile carierei scriitoricesti a lui Jack Kerouac.

Editia este insotita de fotografii inedite din arhiva scriitorului

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jack Kerouac

Traducător: Ciprian Şiulea

Data apariției: 2012

Titlu original: The Sea is My Brother

ISBN: 978-973-46-2258-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 552

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Oceanul e fratele meu incepe cu o poezie scrisa in 1949, text ce concentreaza o intreaga aventura umana: „Viata nu e decit un craniu/ Un set de coaste printre care/ Trecem mincare & combustibil –/ in asa fel incit sa putem arde/ furios de minunat”. Aflat la bordul navei Dorchester, Kerouac isi nota in timpul primei nopti pe ocean: „Nu am curajul sau, poate, duritatea necesara pentru a suporta patosul extraordinar al acestei vieti. Iubesc frumusetea naturala a vietii – mi-e teama de groaznica ei putere”.
Desi, estetic, romanul nu este o realizare comparabila cu operele publicate in timpul vietii lui Kerouac (poate tocmai de aceea nici nu l-a publicat!), cititorii vor gasi aici mai toate temele si motivele valorificate mai tirziu, precum si dovezi ale preocuparii autorului pentru scrierea spontana."

27 iulie 2012, Observator cultural, nr. 634 - Dana Pîrvan-Jenaru

"Romanul pierdut al lui Kerouac, prima lui scriere de anvergura, mai exact de 158 de pagini, nu era citusi de putin pierdut. Se ratacise printre hirtiile autorului. Sa nu va asteptati la o capodopera, ci la un Kerouac in formare care scrie aici o poveste inspirata de propriile sale experiente de tinar marinar sucit si indragostit de oceanul care e „fratele lui si rasuflarea lui in cuvinte“.

14 februarie 2012, Caţavencii - Cristian Teodorescu

"In aceasta carte, Oceanul e fratele meu, voi tese toata pasiunea si splendoarea vietii, nelinistea si tihna ei, febra si plictiseala ei, diminetile, amiezile si noptile de dorinta, enervare, frica, triumf si moarte...” 

 

Jack Kerouac

"Adevarata valoare a Oceanului sta in a arata ca autorul lui n-a rasarit, precum iepurele din palarie, in persoana regelui beatnicilor, ci a evoluat, a crescut, s-a maturizat si, asa cum se intimpla oricarui scriitor adevarat, a pacatuit in fata muzei sale.” 

The Independent

"Ca si Jack Kerouac, protagonistul romanului, Wesley Martin, lasa in urma o facultate neterminata. Kerouac spune despre el ca «iubeste oceanul cu o dragoste bolnava, stranie, oceanul e fratele lui si suflarea lui in cuvinte». Dimpotriva, un alt personaj, Everhart, «fuge de lume, dar ga-seste in ocean o nemaipomenita solitudine». Cei doi haladuiesc prin carte ciorovaindu-se, bindu-si mintile si gindindu-se la singuratate: nici Kerouac n-ar fi facut altceva.” 

The Guardian
Jack Kerouac
Jack Kerouac
Autor

Jean-Louis (Jack) Kerouac (1922-1969) s-a născut în Lowell, Massachusetts, într-...

vezi autor