TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Malina HF-INB-MALINA-07-P-001
Vezi
galerie

Malina

de Ingeborg Bachmann

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #203277

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Capodoperă vizionară a literaturii europene, romanul Malina, publicat pentru prima oară în 1971 și tradus în 30 de limbi, a fost ecranizat în 1991 de regizorul Werner Schroeter, cu Isabelle Huppert în rolul principal. Scenariul poartă semnătura scriitoarei Elfriede Jelinek.

 

Viena. O femeie între doi bărbați. Unul din ei, Ivan (amantul), este obiectul unei iubiri pătimașe, dar mereu subminate. Celălalt, Malina (soțul sau prietenul), cerebral, distant, înțelege și controlează totul. Cel mai neobișnuit „triunghi” din câte se pot imagina: doi dintre cei implicați sunt în realitate una și aceeași persoană, iar fiecare persoană este la rândul ei dublul celorlalte. Există însă și „al treilea bărbat”–figura supradimensionată a unui tată distructiv, demascat într-un lung șir de scene coșmarești din copilăria protagonistei. O tensiune insuportabilă. Un „eu” ce se destramă lent și, în final, dispare la propriu, atunci când Ivan se retrage din fața pasiunii delirante stârnite chiar de el. Romanul se precipită amețitor spre ultima sa propoziție, dar nu-și trădează enigma: „A fost crimă”.

 

„Crimă sau sinucidere? Nu există martori. O femeie și doi bărbați. Ultima ei mare pasiune. Peretele din cameră, traversat de o fisură imperceptibilă. Testamentul dispărut. Niște ochelari rupți, o ceașcă de cafea lipsă. Coșul de hârtii în care nu răscolește nimeni. Urme șterse. Pași. Deci cineva încă se plimbă de colo-colo prin acest apartament – ore-n șir: Malina.” — INGEBORG BACHMANN despre Malina, pe coperta primei ediții a cărții



Alte titluri pentru IngeborgBachmann (autor):
Voi, cuvinte (2023) ,


extinde
 

Detalii produs

Autor: Ingeborg Bachmann

Traducător: Ramona Trufin

Data apariției: mai 2022

Titlu original: -

ISBN: 978-606-097-033-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, pasiune

Ingeborg Bachmann
Ingeborg Bachmann
Autor

Ingeborg Bachmann s-a nascut in 1926 la Klagenfurt (Austria). Dupa studii de fil...

vezi autor