TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Solar PO-IAM-SOLAR0-11-N-001
Solar
Vezi
galerie

Solar

de Ian McEwan

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #203785

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Michael Beard, protagonistul celui mai recent român al lui Ian McEwan, Solar (2010), este un fizician premiat cu Nobel,  care în ultimii douăzeci de ani a trăit de pe urmă reputației saleȚine prelegeri peste tot în lume la prețuri costisitoare, își împrumută numele și titlul diverselor institute de știință și conduce o inițiativă a guvernului de a rezolva problema încălzirii globale. Un afemeiat fără scrupule, Beard se confruntă cu destrămarea celei de-a cincea căsnicii. Numai , de dată astasoția este cea care are o relație extraconjugală, iar el este încă îndrăgostit de eaCând cele două lumi ale personajului, cea profesională și cea amoroasă, ajung  se ciocnească, apare la orizont o oportunitate care l-ar putea extrage din marasmul marital, salvindu-i carieră, dar și lumea, de la dezastrul mediului incunjurator. Solar este un român întunecatdezvăluind fragilitatea umanăaflată în față celor mai presante și complexe probleme ale contemporaneității.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ian McEwan

Traducător: Ana-Maria Lişman

Data apariției: 2011

Titlu original: Solar

ISBN: 978-973-46-1992-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"In timp ce scriitori celebri isi dau grav cu parerea despre incalzirea globala, Ian McEwan, care e unul dintre cei mai bagati in seama prozatori de azi, scrie un excelent roman despre impostura savantilor care au transformat aceasta ipoteza intr-o afacere personala aducatoare de multi bani. Inventeaza deci un fizician britanic genial, cu Premiul Nobel la butoniera. Distinsul laureat, daca pot sa zic asa, a devenit rentierul gloriei sale stiintifice, are cinci casatorii la activ, iar actuala s-a saturat de el si isi permite sa-l insele, desi fizicianul e inca indragostit de ea."

21 ianuarie 2012, in Caţavencii - Cristian Teodorescu

"Reintilnirea cu protagonistii romanului, acum parcurs in traducerea excelenta a Anei-Maria Lisman, mi-a reconfirmat valoarea scrierii lui McEwan.
Cu Solar, McEwan ne ofera prima sa mostra de scriitura cu adevarat comica. Sint multe situatii in acest roman de o gravitate inspaimintatoare, iar documentarea stiintifica este la fel de meticuloasa precum cea din Simbata. Insa, pe ansamblu, romanul mizeaza pe umorul sau exceptional, in crearea unor scene memorabile."

11 februarie 2012, Suplimentul de cultură, nr. 343 - Florin Irimia

 "Cind citesti Solar ai senzatia ca esti ferecat intr-o camera, iar tot ceea ce auzi sint reverberatiile unui singur sunet – scrisnetul neputincios al unui barbat gras, aflat in pragul batrinetii, care-si devoreaza propria fiinta.” 

The Observer

"Sper din tot sufletul ca Ian McEwan pregateste si un Solar II. Nu de alta, dar personajul sau egoist si antipatic, Michael Beard, imi place la nebunie.” 

Tibor Fischer

"Solar pare sa dezvolte, cu toata ironia, un punct de vedere simplu: planeta trebuie salvata, chiar daca unele dintre fiintele care o locuiesc sint pur si simplu ingrozitoare.”

Entertainment Weekly
Ian McEwan
Ian McEwan
Autor

Ian McEwan, unul dintre cei mai faimoşi scriitori britanici contemporani, este a...

vezi autor