TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Zborul gâștei sălbatice CA-HOB-ZBORGS-15-N-001
Zborul gâștei sălbatice
Vezi
galerie

Zborul gâștei sălbatice

de Horia Bădescu

Titlu apărut în colecția Școala ardeleană de proză la Școala Ardeleană

Id: #242848

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Roman existenţial, roman parabolic, roman gotic, Zborul gâştei sălbatice este istoria unei resurecţii morale prin iubire. Destinele personajelor acestei cărţi se împlinesc într-un spaţiu închis şi uneori halucinant, Pavilionul şi Fazaneria, care-i reuneşte pe aceşti condamnaţi la incertitudine, dar care este deopotrivă şi o poartă prin care se intră într-un univers magic. În această lume doar aparent atemporală, aceşti oameni mutilați de istorie încearcă, şi uneori reuşesc, să-şi recupereze libertatea interioară. Ei nu sunt nici victime, nici călăi, ci pur şi simplu oameni în care Binele şi Răul vieţuiesc deopotrivă.

Ediţia de faţă restituie această carte scrisă cu bucurie şi tristeţe, cu iubire şi ură, în integralitatea ei, recuperând paginile interzise de cenzura vremii.”

Horia Bădescu (Preambul la ediția a II-a)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Horia Bădescu

Data apariției: 2015

ISBN: 978-606-8770-17-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 282

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană

Teme: destin, iubire, libertate

 

Opinii editoriale

„Povestea lui Matei şi a Mariei este una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste din literatura română contemporană. Dar prin câteva dintre poveştile sale de planul al doilea, Zborul gâştei sălbatice se vrea deopotrivă şi un roman social… În întregul ei, Zborul gâştei sălbatice este o carte încântătoare şi rafinată care, după Anotimpurile (splendida culegere de poeme din 1987), ne întăreşte în impresia că autorul se află la ora marilor împliniri.”

Liviu Petrescu (Viaţa românească, nr. 10-12, 1989)

Zborul gâştei sălbatice revelează un romancier de un splendid lirism. Îţi dai seama foarte repede, în această carte de o constantă intensitate lirică, dar fără patos, fără ridicări inutile de ton, că te mişti într-un spaţiu mental în care întreaga atenţie se concentrează pe fluidul dintre personaje, pe curenţii care le atrag sau le despart, pe aspiraţiile lor secrete.”

Jacques De Decker – Preşedinte al Academiei regale de limbă şi literatură franceză din Belgia (Le Soir, 24 ianuarie 2001)
Horia Bădescu
Horia Bădescu
Autor

Horia Bădescu – Născut la 24 februarie 1943 la Aref pe Argeş, poet, prozator şi...

vezi autor