TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cronica păsării-arc PO-HAM-CRONIP-04-P-001
Vezi
galerie

Cronica păsării-arc

de Haruki Murakami

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom, Seria de autor Haruki Murakami la Polirom

Id: #205233

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

In Cronica pasarii-arc, Haruki Murakami redeschide o alta usa catre acel tarim de granita dintre vis si realitate, pe care ii place atit de mult sa-l exploreze. Actiunea romanului debuteaza intr-o suburbie linistita din Tokyo, unde tinarul Toru Okada isi duce existenta deloc iesita din comun alaturi de sotia sa. O intimplare aparent banala – disparitia motanului familiei – da peste cap viata protagonistului, care se vede prins in paienjenisul unei lumi fantastice, ce intersecteaza in mod straniu realitatea de zi cu zi. In virtejul evenimentelor neobisnuite care se succeda ametitor, Toru Okada se vede nevoit sa faca fata disparitiei misterioase a sotiei. Filmul cautarii acesteia e o serie de intilniri pline de semnificatii cu personaje care si schimba permanent perspectiva asupra propriei existente: doua surori bizare, din care una practica prostitutia la nivel spiritual, un politician tarat psihic, o pustoaica morbida in virsta de saisprezece ani si un veteran al razboiului din Manciuria, marcat pentru totdeauna de ororile la care a fost martor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Haruki Murakami

Traducător: Angela Hondru

Data apariției: 2004

Titlu original: Nejimaki-dori kuronikuru

ISBN: 973-681-625-7

Copertă: Paperback

Număr pagini: 688

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: absurd

 

Opinii editoriale

"O carte plina de simboluri, explorind intens tehnica contrapunctului si mizind pe mise-en-abyme-uri, Cronica pasarii-arc vorbeste despre cele mai adinci spaime pe care le poate trai un om (deruta in fata pierderii persoanei iubite, frica de necunoscut si de moarte etc.), dar si despre incredibila forta de a depasi chiar si barierele ce par de nepatruns, cele mai grele fiind, desigur, cele construite de noi.
Ce e fascinant in aceasta carte este modul in care Murakami a ales sa vorbeasca despre aceste lucruri, codindu-le printr-o poveste complexa, cu o autentica nota de fantastic, dar pigmentind naratiunea si cu scene de istorie, si ele incarcate simbolic."

28 septembrie 2012, bookaholic.ro - Silvia Dumitrache

"O structura polifonica, stratificata, ramificata, cu nenumarate chei de lectura: un roman al iubirii conjugale, dar si o evocare a istoriei cu episoadele ei atroce, un mic Bildungsroman."

27 iulie 2004, Adevărul literar şi artisitic - Elena Lasconi

"Cronica pasarii-arc este o sinteza de modele si retete narative euroamericane, adaptate in cea mai autentica maniera nipona exigentelor cititorului postmodern: decolarea in lumi paralele, puteri paranormale, jocul coincidentelor si al fatalitatii care amprenteaza personaje traind in felurite epoci istorice, prinse, insa, intr-un acelasi lant de predictii, cauze si efecte. Iar deasupra a toate cite sint, pasarea-arc rasuceste zilnic arcul universului mic si aparent static si ingust al cuplului Toru si Kumiko Okada, dar si arcul depanarii firului epic al cronicii lui Haruki Murakami."

25 ianuarie 2006, Luceafărul - Geo Vasile
Haruki Murakami
Haruki Murakami
Autor

Unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani, Haruki Murakami s-...

vezi autor