TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Noaptea de foc HF-ERS-NOAPDF-17-N-001
Vezi
galerie

Noaptea de foc

de Eric-Emmanuel Schmitt

Titlu apărut în colecția Seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt la Humanitas Fiction

Id: #247341

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La vârsta de douăzeci și opt de ani, Éric-Emmanuel Schmitt face o călătorie în Sahara împreună cu un prieten regizor, pentru a scrie un scenariu despre marele mistic Charles de Foucauld. În timpul expediției, se rătăcește de grupul de excursioniști și de ghidul tuareg și rămâne, pentru o noapte, singur în imensitatea muntelui Hoggar. Deși lipsit de mâncare și de apă, în frigul nopții deșertice, nu se teme, ci simte cum se deșteaptă în el o forță arzătoare care-i dă încrederea că nu e totul pierdut și puterea să se întoarcă nevătămat, după un urcuș ca o cursă a supraviețuirii, în același timp real și simbolic. Astfel, occidentalul, intelectualul, filozoful raționalist convins că oamenii sunt doar praf de stele în mijlocul universului infinit își vede zdruncinate toate certitudinile: de ce să nu dea focului pe care l-a trăit ca pe o imensă împăcare, libertate și bucurie salvatoare numele de Dumnezeu?

 

Este pentru prima oară când Éric-Emmanuel Schmitt scrie despre acest episod din viața lui – asemănător cu noaptea mistică a lui Pascal –, dezvăluind, de-a lungul unei fascinante călătorii interioare, experiența miraculoasă care l-a schimbat definitiv atât ca om, cât și ca scriitor. O călătorie inițiatică pe care-o putem regăsi în fiecare dintre noi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Eric-Emmanuel Schmitt

Traducător: Marieva Cătălina Ionescu

Data apariției: ianuarie 2017

ISBN: 978-606-779-103-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: supraviețuire, conflict, Dumnezeu

 

Opinii editoriale

„Schmitt îmbină relatarea foarte personală a experienței mistice cu superbe dialoguri pe tema spiritualității purtate cu tovarășii săi de călătorie. Fie că sunt sceptici, atei sau credincioși fervenți, fiecare are ceva de spus și de împărtășit.”

Lire
Eric-Emmanuel Schmitt
Eric-Emmanuel Schmitt
Autor

Eric-Emmanuel Schmitt s-a născut pe 28 martie 1960 la Lyon. În 1983 absolvă curs...

vezi autor