TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bastarda Istanbulului PO-ELS-BASTAI-16-N-001
Bastarda Istanbulului
Vezi
galerie

Bastarda Istanbulului

de Elif Shafak

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #243872

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Populat de figuri feminine puternice şi memorabile, Bastarda Istanbulului este un roman fascinant în care se împletesc libertatea şi opresiunea, realul şi fantasticul, memoria şi uitarea.

 

Lumea orientală, cu exotismul şi tradiţionalismul ei, şi cea occidentală, marcată de pragmatism şi de independenţă, se întîlnesc pe neaşteptate din dorinţa nestăvilită a două tinere fermecătoare şi nonconformiste – Asya şi Armanoush – de a risipi misterul ce le învăluie rădăcinile familiale şi de a-şi descoperi propria identitate. Bastarda Istanbulului nu este însă cartea unei singure poveşti. În cuprinsul său, scriitoarea ţese firele unui şir nesfîrşit de istorii care se ramifică, se pierd o clipă în negura trecutului, ies din nou la suprafaţă, se intersectează, se unesc.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Elif Shafak

Traducător: Ada Tănasă

Data apariției: aprilie 2016

Titlu original: The Bastard of Istanbul

ISBN: 978-973-46-6073-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 376

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: conflict, satiră

 

Opinii editoriale

„O poveste complexă, ironică, dramatică şi îndrăzneaţă, care poate fi citită în acelaşi timp ca o reflecţie despre puterea tămăduitoare a compasiunii, ca un strălucit roman de idei, ca o poezie de dragoste închinată Istanbulului şi ca o satiră senzuală şi provocatoare.”

Booklist

„În cel de-al doilea roman al său scris în limba engleză, prozatoarea turcă Elif Shafak abordează problema identității naționale într-un stil devenit inconfundabil. Ea face din tabuurile politice o componentă esențială a unui roman profund și captivant despre modul în care viețile omenești sînt modelate de legăturile de familie, apartenență culturală și jocul întîmplării.”

Publishers Weekly

„Elif Shafak își construiește romanul într-un mod ce amintește de povestitorii tradiționali: întrerupe firul acțiunii, revine asupra unor detalii, mișcîndu-se în voie de la ororile trecutului la patologia prezentului prin intermediul experienței a patru generații. Iar cititorul realizează treptat că datoria de a-și asuma propria istorie, cu partea sa de greșeală și de vină, este valabilă nu doar pentru popoare, ci și pentru fiecare om.”

The Washington Post Book World
Elif Shafak
Elif Shafak
Autor

Elif Shafak este una dintre cele mai premiate romanciere contemporane şi cele ma...

vezi autor