TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ministerul durerii PO-DUU-MINISD-10-P-001
Ministerul durerii
Vezi
galerie

Ministerul durerii

de Dubravka Ugrešić

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #205801

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Ministerul durerii este un roman despre nostalgia apartenenţei, despre farmecul şi oroarea trecutului recent. Protagonista, Tania Lucić, părăseşte Zagrebul devastat de război şi ajunge să predea un curs despre literaturile din fosta Iugoslavie la Universitatea din Amsterdam, unei grupe de studenţi la rândul lor exilaţi. Confruntată cu dificultatea de-a găsi un teren comun pentru discuţii, Tania transformă seminarele într-un program experimental de terapie literară, menit să exorcizeze demonii prezentului şi să redescopere coeziunea distrusă de război. Acest periplu al memoriei aduce la suprafaţă obiecte, gesturi, mirosuri şi gusturi uitate, dar şi traume nevindecate încă, ale căror consecinţe se vor dovedi fatale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dubravka Ugrešić

Traducător: Octavia Nede

Data apariției: martie 2023

Titlu original: Ministarstvo boli

ISBN: 978-973-46-9354-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 324

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: război, terapie

 

Opinii editoriale

O temă dificilă, exilul, dublată de o scriitură inteligentă și ironică, plină de grație și simplitate, iată ce oferă Dubravka Ugrešić.

Sunday Telegraph

Mai presus de orice, Dubravka Ugrešić descrie abilitatea de a supraviețui și de a-ți spune povestea, chiar și atunci când te afli în ghearele disperării, lipsit de orice speranță în fața absurdității războiului și a pierderii identității.

The Independent

„Ministerul durerii este un roman complet, curajos, plin de spirit, în același timp un roman de o rară simplitate, în care ambițiile literare se împletesc minunat cu viziunea politică.

The Guardian
Dubravka Ugrešić
Dubravka Ugrešić
Autor

Dubravka Ugrešić s-a născut în 1949 în Kutina, Iugoslavia. Şi-a făcut studiile l...

vezi autor