TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Învelit în propriul corp CR-DED-NVENPC-16-N-001
Învelit în propriul corp
Vezi
galerie

Învelit în propriul corp

de Denisa Duran

Id: #244648

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cea de-a cincea carte a Denisei Duran vorbește despre împingerea limitelor, radiografiate în mai multe registre stilistice. O carte în care atât trupul, cât și spiritul se răsucesc în sine, în încercarea de a scrie o altă hartă a ființei. Și din această tensiune fără sfârșit se naște poezia. O propunere incitantă – volum de poezii alcătuit pe o structură narativă subtilă (cu personaje, planuri temporale și intrigă), jurnal poetic copleșitor sau dosar de investigație în care căutarea de sine întru iubire este dusă până în adâncurile scindării („Două zile de sinucidere”) și până la transcendental („Cu fața înot prin aerul încăperii”).



Alte titluri pentru DenisaDuran (autor):
Un pisoi cu cap de floare (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Denisa Duran

Data apariției: mai 2016

ISBN: 978-973-23-3141-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 72

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartea Românească

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Acest volum de versuri al Denisei Duran poate fi citit asa cum „ai citi” un film fotografic ce a surprins zbaterea unui suflet ieșit din trup, încercările sale de a se recunoaște pe sine, de a-și recu......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Denisa Duran (ex-Piscu) și-a făcut mereu, încă de la debutul cu Pufos și mecanic, investigații corporale, chiar dacă tema corporală nu părea una centrală, ci doar una prinsă într-un fascicul. Încetul cu încetul însă, peripeția corporală a devenit oarecum peripeția biografică decisivă, fie că e vorba de reactivitatea mai senzuală (și de mare candoare) din prima carte, fie că e vorba de presimțirile anxioase ale cărnii din Omul de unică folosință, fie că e vorba de reportajele contrase în senzații ale maternității trăite ca miracol din Sunt încă tânără. Doar gingurelile și incantațiile materne, de o tandrețe palpabilă, din Dorm, dar stau cu tine par a fi pus tema în suspensie. Ea revine însă în radiografii dureros de acute în Invelit în propriul corp, un volum de fișe clinice în care dragostea iluminează suferința și – mai ales – o face și mai ascuțită. E un jurnal corporal, un șirag de consemnări abreviate și densificate de o imaginație fulgurantă și extrem de proaspată, ținut în climatul unei seninătăți care face suferința și mai concretă. Din miezul de durere iluminată și dintr-o seninătate dramatică sunt scoase aici poemele Denisei, poeme iradiante, nu doar emoționante.”

Al. Cistelecan

„În poezia cvasi-minimalistă a Denisei Duran frapează contrastul, atent ținut în frâu, dintre sentimentele devastatoare – dragostea, dorul, frica, disperarea – pe care le exprimă și sobrietatea, discreția notației, uneori în doar trei-patru versuri. Denisa Duran este o expresionistă reținută, convinsă că mai puțin înseamnă mai mult. Față de volumele anterioare, sunt aici multe poeme în care autoarea își lasă viziunile să se desfășoare liber, pe spații ceva mai ample. Iar atunci rezultatul este de-a dreptul impresionant.”

Luminita Corneanu