TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sentimentul primar al nevinovăției HU-DAG-SENPAN-16-N-001
Vezi
galerie

Sentimentul primar al nevinovăției

de Dana Grigorcea

Id: #246618

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Bucureştiul anilor 2000. Victoria, revenită de curând de la Zürich, este martoră unui jaf la banca la care lucrează. Deodată tânăra se pomeneşte în concediu şi are timp berechet să se plimbe cu Aston Martinul alături de iubitul ei sau să bată străzile oraşului de una singură. Pe măsură ce reîntâlneşte vechi cunoştinţe, mintea îi e invadată de trăirile copilăriei, de vremurile când descoperea, împreună cu partenerii de joacă, lumea în liniştitul cartier Cotroceni. Într-un du-te vino caleidoscopic între trecut şi prezent, oameni, stări, întâmplări se îmbină cu imaginile schimbătoare ale oraşului. Un roman despre Bucureştiul de ieri şi de azi, despre ultimii ani ai comunismului şi timpurile haotice ale noului capitalism, despre miracolele copilăriei şi căutarea de sine.

 

Cartea Danei Grigorcea, distinsă cu Premiul 3sat în cadrul prestigiosului concurs Ingeborg Bachmann din 2015, a propulsat-o pe prozatoarea elveţiană de origine română în prim-planul scenei literare europene.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dana Grigorcea

Traducător: Nora Iuga, Radu-Mihai Alexe

Data apariției: noiembrie 2016

Titlu original: Das primäre Gefühl der Schuldlosigkeit

ISBN: 978-973-50-5434-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: București, comunism, iubire, trădare, umor

 

Opinii editoriale

„În această carte regăsim toate elementele din care-i croită literatura bună: umor, comedie, tragedie, poezie, melancolie, suferinţă, iubire.”

Neue Zürcher Zeitung

„Cu sensibilitate pentru poezia existenţei cotidiene şi cu un simţ fin pentru comicul de limbaj, Dana Grigorcea, care a început să publice în limba germană abia în 2011, reînvie universul comunist cu diferitele sale ingrediente – dificultăţi de aprovizionare, întâmplări între vecini, tragedii interumane şi străfulgerări erotice. Numeroasele personaje, de la remaieuza frumuşică până la mama împătimită de filme, apar şi dispar în vâltoarea amintirilor, unele scene se repetă, aşa cum ţi se întâmplă să povesteşti aceleaşi evenimente cu alte cuvinte, un soţ este ucis, Elena Ceauşescu primeşte flori de la pioniera Victoria, iar la momentul potrivit se insinuează versurile câte unui şlagăr.”

MDR Figaro
Dana Grigorcea
Dana Grigorcea
Autor

Dana Grigorcea s-a născut pe 11 noiembrie 1979 la Bucureşti. În 1999 a debutat c...

vezi autor
Nora Iuga
Nora Iuga
Traducător

Nora Iuga s-a născut pe 4 ianuarie 1931. Este poetă, prozatoare, traducătoare, m...

vezi autor