TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Medgidia, oraşul de apoi (Top 10+) PO-CRT-MODAT1-12-P-001
Medgidia, oraşul de apoi (Top 10+)
Vezi
galerie

Medgidia, oraşul de apoi (Top 10+)

de Cristian Teodorescu

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #208096

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În anii ’40 ai secolului trecut, în Medgidia totul este calm și fiecare pare -și vadă de treburile lui, pînă cînd ecoul războiului ajunge și aici. Micul tîrg este brusc însuflețit de pasiuni omenești și de lupte politice cu mize mai mici sau mai mariÎn decorul sau autorul „filmează”, cu maximă acuitate și fidelitate a imaginii, secvențe memorabile din vremea războiului, a rebeliunii legionare ori a ocupației sovietice. Mersul implacabil al istoriei se reflectă, amplificat până la teroare sau chiar până la grotesc, în viață locuitorilor, schimbindu-le uneori definitiv destinul.

Român distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cristian Teodorescu

Data apariției: 2012

Titlu original: Medgidia, oraşul de apoi

ISBN: 978-973-46-3201-5

EAN-16: 978973463201

Copertă: Paperback

Număr pagini: 276

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: Al Doilea Război Mondial, destin, război

 

Opinii editoriale

"Roman din piese detasabile”, cum il numeste autorul, Medgidia – orasul de apoi [...] a fost unul dintre cele mai comentate si premiate carti de proza din anul 2009. Ceea ce face ca acest roman sa fie unul pe care, sint sigur, istoria literara il va retine, e arta discretiei. Cristian Teodorescu creeaza o intreaga lume, cu tristetile, bucuriile, viciile si slabiciunile sale, situata, intr-un scurt interval, in permanenta confruntare cu istoria fara a deveni explicit, tezist. 
Dincolo de destinele care se succed in paginile romanului, imaginea de ansamblu nu este cea a vietii unor personaje, nici una a unui oras sudic, cosmopolit, levantin, tipic dobrogean, ci aceea a unei istorii care, pe la jumatatea secolului trecut, cunoaste mari rasturnari de situatie, contorsionari care se citesc nu de la distanta, ci la nivelul marunt al impactului lor asupra oamenilor simpli. [...] Romanul lui Cristian Teodorescu este, pe linga o majora reusita estetica, si o datorie morala implinita."

februarie 2013, in Contemporanul, nr. 2 - Bogdan Creţu

"Cristian Teodorescu din Medgidia, de profesie croitor literar, a taiat o bucata din Dobrogea si a facut din ea un costum impecabil, asa cum se purta pe vremea marilor scriitori. Trebuie spus ca Dobrogea are stofa, iar cine nu stie nimic despre cum poti ramine fermecat de praful, apele, oamenii si de infinitele ei povesti are acum o buna ocazie sa afle. Cele o suta de triburi ale Dobrogei fac impreuna un mic Babilon fratern si isi traiesc, netulburate, tihna de o mie de ani. Teodorescu a avut noroc si le-a fotografiat in secunda miraculoasa a copilariei lui. Dupa aceste imagini rare a cusut apoi o carte extraordinara, ajunsa la moda inca din tipar.” 

Doru Buscu
Cristian Teodorescu
Cristian Teodorescu
Autor

Cristian Teodorescu s-a născut la Medgidia, în 1954. A absolvit Facultatea de Fi...

vezi autor