TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sufocare PO-CHP-SUFOT1-16-N-001
Sufocare
Vezi
galerie

Sufocare

de Chuck Palahniuk

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #245831

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Romanul Sufocare a fost ecranizat în anul 2008, în regia lui Clark Cregg, cu Sam Rockwell, Anjelica Huston şi Kelly Macdonald în rolurile principale.


Victor Mancini, personajul principal al romanului Sufocare, este un fost student la Medicină care, pentru a-şi putea ţine în spital mama bolnavă de Alzheimer, recurge la un truc extrem de ingenios: simulează că se îneacă în restaurante de lux. Simţindu-se responsabili pentru viaţa sa, „salvatorii” îi trimit cecuri. Obsedat sexual, încercînd (în van) să-şi trateze adicţia, suflet torturat care nu şi-a cunoscut niciodată tatăl, Victor Mancini descoperă cu uimire că ar putea avea (sau nu?) descendenţă divină. După cum mărturiseşte Palahniuk, „Sufocare este cartea la a cărei redactare am lucrat cel mai mult: şase luni. Spre deosebire de Fight Club (trei luni) sau Cîntec de leagăn (şase săptămîni). Dar la această perioadă se adaugă ani şi ani de documentare şi experienţe care de care mai bizare. De pildă, un prieten m-a lăsat să fac disecţii pe cadavre, altul mi-a povestit cum e să lucrezi la Disneyland, un medic mi-a ţinut o prelegere despre aluniţe şi negi, folosind drept model o dansatoare exotică. Ar trebui să mi se deducă din impozit toată berea cu care le-am făcut cinste acestor interlocutori”.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Chuck Palahniuk

Traducător: Mihai Chirilov

Data apariției: septembrie 2016

Titlu original: Choke

ISBN: 978-973-466-313-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: terorism, umor

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Victor Mancini are o mamă bolnavă de Alzheimer internată într-un spital prestigios şi extrem de costisitor. Victor nu are tată. Lucrează într-un parc colonial şi este dependent de sex. Atât de depende......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Un roman la fel de provocator și de obsedant precum Fight Club...Vocea lui Palahniuk e atât de clar diferențiată, încât s-ar putea spune că autorul aparține unui gen literar cu un singur reprezentant – el însuși.

The Washington Post

Puțini autori contemporani sunt în stare să combine cu atâta farmec șocantul și comicul... Voioșia anarhică, violența a lui Chuck Palahniuk îl recomandă că pe un demn continuator al lui Ken Kesey.

Newsday

„Sufocare e un nou și bine-venit antidot împotriva vieții aseptice a consumatorului lumii moderne, așa că nu poți da vina pe el dacă o să te strângă de gât.

Maxim

Iată un De veghe în lanul de secară, dar fără mănuși, un Zbor deasupra unui cuib de cuci scris ca în tranșă. Un roman sclipitor.

Fort Meyers News Press
Chuck Palahniuk
Chuck Palahniuk
Autor

Charles Michael „Chuck” Palahniuk (n. 1962, Pasco, Washington) este considerat u...

vezi autor