TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Chipul tău mâine. Venin și umbră și adio PO-JAM-CTMVIU-16-N-001
Chipul tău mâine. Venin și umbră și adio
Vezi
galerie

Chipul tău mâine. Venin și umbră și adio

de Javier Marías

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #246378

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Venin și umbră și adio este ultimul volum al trilogiei Chipul tău, mîine
Venin și umbră și adio, ultima parte a trilogiei românești Chipul tău, mîine, este considerat și cel mai reușit roman din acest triptic aparținînd lui Javier Mariaș. Eroul poveștii, Jaime Deza, se află la Londra și lucrează pentru agenția secretă de informații condusă de Bertram Tupra. Deza se vede nevoit să se uite la colecția de filme a lui Tupra, care surprind viețile private ale unor politicieni, celebrități sau simpli cetățeni. Scenele oribile, filmate pe ascuns, se infiltrează în mintea și în existența lui precum veninul, contaminind totul, umplindu-l de îndoieli și lăsîndu-l în imposibilitatea de a reacționa. Încă urmărit de umbra lui Tupra, se va întoarce la Madrid să-și vadă tatăl și pe Luisa, soția de care încă nu a divorțat și care acum este abuzată de un iubit violent. Astfel, în Spania, o nouă viața începe pentru protagonistul nostru, una care îl face să descopere că poartă în șine, precum semenii săi, posibilitatea de a deveni Șir Death sau Șir Punishment, îngerul întunecat al violenței și al morții. Este sufletul nostru în stare să suporte ceea ce ne e dat să trăim? Trebuie oare să povestim întotdeauna ceea ce ni se întîmplă? Îl cunoaștem cu adevărat pe cel alături de care trăim? La aceste întrebări și la multe altele va răspunde romanul Venin și umbră și adio, piesa ultimă care întregește magistral capodopera lui Javier Mariaș, o sinteză a viziunii sale existențiale și artistice, deghizată într-un captivant roman de spionaj.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Javier Marías

Traducător: Andrei Ionescu

Data apariției: octombrie 2016

ISBN: 978-973-46-6257-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 568

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: secret

 

Opinii editoriale

 „Citind Venin și umbră și adio, nu poți să nu te gîndești că acest roman cu totul straniu, cu stilul lui plin de imprevizibil, cu dramele și poveștile lui de iubire, cu scenariile de comedie noir, poate fi prima capodoperă autentică de ficțiune a secolului XXI.”  

The Guardian

„Gravitatea unui scop, nevoia imperioasă de a găsi un răspuns, o cale de a acționa, de aici pornește și se construiește fascinantul român al lui Mariaș.”  

The New Criterion

„Un tur de fortă literar ce vorbește despre trecutul care ne conditionează, dar și despre prezent, despre ceea ce am devenit.”

The Economist
Javier Marías
Javier Marías
Autor

Javier Marías (n. în 1951, la Madrid, în familia marelui filosof Julian Marías A...

vezi autor