TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femei PO-CHB-FEMEI0-16-N-001
Femei
Vezi
galerie

Femei

de Charles Bukowski

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #247069

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Femei este un roman autobiografic, unul dintre cele mai cunoscute ale lui Bukowski, şi se desfăşoară în jurul lui Henry Chinaski (celebrul alter ego al autorului, care mai apare ca personaj şi în alte romane ale sale), un scriitor alcoolic, mare amator de femei. Ele defilează în această carte, veritabile creaţii felliniene, exotice şi uşor dezaxate, prilejuindu-i naratorului o serie nesfîrşită de experienţe erotice mai mult sau mai puţin fericite. Scenele de amor care se înghesuie pe fiecare pagină a romanului sînt mai degrabă comice decît erotice, totul fiind descris cu lux de amănunte, însă cu aceeaşi detaşare cu care autorul relatează deschiderea unei cutii de bere. Dincolo de desfrîul în care trăieşte, preocupat doar de sex, băutură şi pariuri la curse, se ghiceşte de fapt disperarea cu care naratorul îşi strigă singurătatea, nevoia imperioasă de tandreţe şi compasiune.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Charles Bukowski

Traducător: Florin Şlapac

Data apariției: decembrie 2016

ISBN: 978-973-46-6069-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: sexualitate, umor

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Viciile au fost mereu o sursă bogată de inspirație pentru scriitori iar cazul lui Henry Chinaski nu face excepție. Alcoolic, consumator ocazional de droguri, dependent de pariuri și de aventuri cu fem......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

 „Un roman de o frumusețe brutală și de o grație feroce.”

Los Angeles Times Book Review

„Prin mizantropia să neînduplecată și prin personajele decăzute, Charles Bukowski este descendentul maeștrilor genului – Knut Hamsun și Louis-Ferdinand Celine.” 

Andrew Essex

„Unii vor spune ca Bukowski este un Casanova falocrat sau un Henry Miller ultrapriapic... Asemenea tuturor personajelor care au parcurs lungul voiaj al trupurilor, în final, Henry Chinaski, eroul atîtor romane ale lui Bukowski, se regăsește singur.” 

Raphael Sorin

„Bukowski n-a pretins niciodată că ar fi altceva decît ceea ce este și așa a și scris – o proză minunată, onestă, chiar dacă uneori vulgară. Scrisul sau, care pornește din vintre, dezvăluie cititorului acele fațete ale lumii rar intilnite în literatură.” 

David Loftus
Charles Bukowski
Charles Bukowski
Autor

Charles Bukowski (1920-1994) s-a născut în Germania, la Andernach. Când avea doi...

vezi autor