TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Inima-i un vânător singuratic PO-CAM-INIUVS-13-N-001
Inima-i un vânător singuratic
Vezi
galerie

Inima-i un vânător singuratic

de Carson McCullers

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #207156

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul Inima-i un vinator singuratic este construit in jurul lui John Singer, un surdomut care devine, paradoxal, confidentul ideal al mai multor personaje neobisnuite: un proprietar de cafenea insingurat, Biff Brannon, un medic de culoare prea cult pentru a izbuti sa se faca inteles de familia sa, Benedict Mady Copeland, un agitator socialist alcoolic si pe jumatate dement, Jake Blount, si o adolescenta saraca, Mick Kelly, care-si afla consolarea in muzica. Fiecare dintre personajele in mintea carora patrunde autoarea este in felul lui un inadaptat, chiar si aparent normala Mick Kelly. Reusind sa surprinda izolarea individului, in jurul careia graviteaza intreaga conditie umana, si dovedind un simt acut pentru tensiunile rasiale din sudul Statelor Unite, Carson McCullers tese o poveste obsedanta, memorabila, facind sa razbata vocile celor respinsi de societate, ale celor uitati, ale celor abuzati. Romanul a fost ecranizat in 1968, filmul avindu-l ca protagonist pe Alan Arkin.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Carson McCullers

Traducător: Dorina Tulpan

Data apariției: 2013

Titlu original: The Heart is a Lonely Hunter

ISBN: 978-973-46-3730-0

EAN-16: 978973463730

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Bianca Ioan Bianca Ioan

,,Există pe lumea asta cărţi în care te pierzi, altele care te conduc prin labirintul aventurii eroilor de roman, şi mai sunt cărţi care parcă spun povestea ta. „The heart is a lonley hunter ” este o as......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Traiesc inconjurata de oamenii pe care ii creez si asta mi-a facut mereu singuratatea absoluta mai putin apasatoare.” 

 

Carson McCullers

"Cel mai impresionant aspect al romanului Inima-i un vinator singuratic este surprinzatoarea umanitate care ii permite unui scriitor alb, pentru prima data in fictiunea sudista, sa trateze personajele de culoare cu aceeasi usurinta si nepartinire ca pe cele de aceeasi rasa cu ea. Acest lucru nu poate fi pus pe seama stilului sau parerilor politice, ci pare sa provina dintr-o anumita atitudine fata de viata.” 

The New Republic

"Inima-i un vinator singuratic are o forta, o impulsivitate si o siguranta remarcabile. Arta lui Carson McCullers seamana cu un tablou de Van Gogh populat cu personaje din scrierile lui Faulkner.” 

The New York Times Book Review
Carson McCullers
Carson McCullers
Autor

Carson McCullers (Lula Carson Smith), a cărei operă este adesea descrisă ca fiin...

vezi autor