TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Voinţa şi norocul CV-CAF-VOININ-11-N-001
Vezi
galerie

Voinţa şi norocul

de Carlos Fuentes

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #208454

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a
 

Descriere produs

O cronică a societății mexicane moderne, cu toate tarele și pasiunile sale, o lume căreia îi este interzisă tragedia și în care totul devine melodramă.


Considerată de mulți critici o satiră întunecată și o tragedie poetică, Voința și norocul marchează poate cel mai înalt prag al imaginației și al realismului lui Fuentes. În această nouă critică social-politică, aflăm povestea prieteniei dintre Iosua Nadal și Ierihon, care se întâlnesc în adolescență și încearcă să trăiască altfel decât ceilalți, dar aleg drumuri diferite pentru a-și îndeplini scopul.

 

Cei doi prieteni sunt protagoniști într-un bildungsroman format inițial din aspirații și filozofări adolescentine, presărate cu trimiteri literare și aluzii la Kafka, Nietzsche, Odiseu și divinitate. Mai apoi, capcana întinsă de suprapersonaj – Mexicul însuși – îi obligă să reconstituie în cheie modernă mitul lui Cain și Abel. Misterul personajelor este dezvăluit chiar de capul retezat al lui Iosua, abandonat pe o plajă de lângă Pacific. Pe măsură ce îi aflăm destinul, granița dintre bine și rău dispare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Carlos Fuentes

Traducător: Horia Bârnă

Data apariției: martie 2023

Titlu original: La volundad y la fortuna

ISBN: 978-606-44-1406-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: identitate, prietenie, destin, satiră, societate

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,De două ori pe lună, redacția revistei Semne Bune vine în vizită pe Cartepedia și îți recomandă cele mai interesante lecturi pe care poți pune mâna. ...“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Julio Cortázar, Carlos Fuentes, Gabriel García Márquez, Octavio Paz şi José Saramago sunt autori aflaţi în căutarea unui sens pe care vor să îl împărtăşească tuturor compatrioţilor, ca şi contemporanilor de pretutindeni.

Nadine Gordimer

Vocea lui Fuentes a adus întotdeauna în prim-plan, fără dogmatism şi fără cenzură, problemele şi ambiţiile Americii Latine.

Tomás Eloy Martinez

Curajul cu care abordează acest maestru al literaturii realitățile din Mexic ar trebui salutat de toți cei interesați de conflictele și contradicțiile culturii noastre globale.

Library Journal

Unul dintre marile romane de bătrânețe ale lui Fuentes, Voința și norocul ilustrează realismul magic al ficțiunii latino-americane din anii 1970, interpretând într-o manieră senzațională viața mexicanilor, cu toate pasiunile și tristețile lor.

Booklist

Mereu seducător, Fuentes contemplă istoria și viitorul Mexicului dintr-o perspectivă filozofică, politică, plină de umor și prospețime.

Publishers Weekly

O carte atotcuprinzătoare, o reinterpretare spectrală a ideii de roman care se ia la trântă cu istoria.

The New York Times
Carlos Fuentes
Carlos Fuentes
Autor

Romancier mexican prolific (n. 1928), publicat în peste patruzeci de țări, Carlo...

vezi autor