TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Îmblânzitorul de lupi | Cartea lui Ian Înțeleptul, apostolul din golful îndepărtat AL-BUN-MDLCLI-06-P-001
Îmblânzitorul de lupi | Cartea lui Ian Înțeleptul, apostolul din golful îndepărtat
Vezi
galerie

Îmblânzitorul de lupi | Cartea lui Ian Înțeleptul, apostolul din golful îndepărtat

de Bujor Nedelcovici

Id: #211809

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Opere complete 3
 

Descriere produs

Romanul Îmblânzitorul de lupi este o confirmare că Nedelcovici este unul dintre romancierii importanți ai epocii noastre. Pe marginea fabulei și a forței de scriitură, el iese din clasificările categoriale ale autorilor din Est și a scriitorilor disidenți.” - Daniel Walther, Derniers Nouvelles D'Alsace

 

Romanul Cartea lui Ian Înțeleptul angajează această problemă: cine este omul de lângă tine, «omul torturat de demonii săi să se răzbune inconștient pe aproapele lui», și posibilitatea transformării omului într-un animal straniu, într-un agresor inocent (este vinovat un animal că atacă sau se apară?), soluția de a se salva sau de a uita agresiunile la care a fost supus el însuși.” -  Raluca Dima, Dicționarul general al literaturii române.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bujor Nedelcovici

Data apariției: noiembrie 2006

ISBN: 9789737240965

Copertă: Paperback

Număr pagini: 552

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Allfa

Teme: exil

 

Opinii editoriale

„Îmblânzitorul de lupi devine o alegorie a unei eliberări imposibile. Exilul nu este numai o sursă de libertate și de transformare, ci de confruntare cu proprii demoni și a imposibilității unei eliberări.

Alain Favarger Liberté de Fribourg

Bujor Nedelcovici rescrie mitul christic în romanul său Cartea lui Ian Înțeleptul. Mitul christic este un mijloc privilegiat de expresie pentru un scriitor care prin intermediul lui reușește să se exprime mai bine pe sine, totuși, funcția principală a mitului rămâne aceea de revelator spiritual și social, capabil să evidențieze nu numai problemele specifice epocii în care a fost scris romanul, dar plasându-se într-o dimensiune metafizică.

Serenela Ghițeanu Jurnalul literar
Bujor Nedelcovici
Bujor Nedelcovici
Autor

Prozator și publicist, Bujor Nedelcovici s-a născut la 16 martie 1936 la Bârlad....

vezi autor