TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
2084. Sfârşitul lumii HF-BOS-2084SL-16-N-001
Vezi
galerie

2084. Sfârşitul lumii

de Boualem Sansal

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #244649

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Deținător al unui număr impresionant de premii literare, atât franceze, cât și internaționale, scriitorul algerian Boualem Sansal este, în mod cert, una dintre vocile majore ale literaturii contemporane. Romanul său 2084. Sfârșitul lumii, tradus în 25 de țări, a primit Marele Premiu al Academiei Franceze în 2015 și a fost desemnat drept cea mai bună carte a anului de către revista Lire.

 

În Abistan, într-un sanatoriu izolat de pe muntele Oua, Ati, bolnav de tuberculoză, primește îngrijiri. Se va vindeca, însă se va întoarce acasă tulburat după experiența călătoriei și după întâlnirea cu arheologul Nas. De la acesta află un secret ciudat, care aruncă îndoiala asupra versiunii oficiale a istoriei regimului. Într-un imperiu care se bazează pe amnezie și pe supunerea totală față de Yölah, Ati simte cum se naște sentimentul libertății. Gândul că ar putea exista o Frontieră care-l desparte de altfel de oameni nu-i dă pace. Prin intermediul lui Toz descoperi rămășițele unei civilizații, iar neliniștea prinde rădăcini și mai adânci în mintea sa – a existat sau există încă o altă lume în afara Abistanului?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Boualem Sansal

Traducător: Doru Mareş

Data apariției: mai 2016

Titlu original: 2084: La fin du monde

ISBN: 978-606-779-060-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: libertate, societate, totalitarism, Fabulă, Parabolă

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Dacă ești fan George Orwell, dacă mai crezi că fundamentaliștii islamici pot să creeze un stat autoritar, dacă ai observat că Supunere a lui Houllebecq s-a vândut foarte bine datorită subiectului sens......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Fabulă, parabolă, pamflet, roman total al unei dictaturi fără Istorie, 2084 își înmărmurește cititorii. La 66 de ani, pentru Boualem Sansal a tăcea înseamnă «o formă de sinucidere». Dovada este această fabulă orwelliană și apocaliptică despre viitorul unei dictaturi religioase. [...] Bine ați venit în Abistan, imperiul cu 60 de provincii condus de profetul Abi, devotatul trimis al lui Yölah, încă de la sfârșitul marelui și sângerosului război sfânt, câștigat de adepții «unei forme grav degenerate a unei religii sclipitoare » și care a transformat «bieți credincioși inutili în glorioși și profitabili martiri». Ascultare, supunere, amnezie, supraveghere, răbdare, ignoranță, justiție expeditivă – toate acestea dau ritmul vieții de zi cu zi al locuitorilor Abistanului.”

Marianne Payot, L’Express

„2084 e mai dur decât Supunere, descriind un adevărat totalitarism religios.”

Michel Houellebecq
Boualem Sansal
Boualem Sansal
Autor

Boualem Sansal s-a născut la 15 octombrie 1949 la Teniet el Had din Algeria. Dup...

vezi autor