TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un mister medieval LE-BAU-UN00MM-08-P-001
Un mister medieval
Vezi
galerie

Un mister medieval

de Barry Unsworth

Titlu apărut în colecția Maeștrii Leda la Leda

Id: #215465

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Este sfârşitul secolului al XIV-lea, vremuri tulburi dominate de război şi ciuma. Nicholas Barber, un tânăr cleric răzvrătit, întâlneşte un grup de actori itineranţi şi îşi înmulţeste păcatele alăturându-li-se. Dar târguşorul unde îşi joacă ei spectacolul dezvăluie o altă drama: o tânără urmează să fie spânzurată pentru omorârea unui băiat de 12 ani. Ce cale mai bună pentru actori de a-şi mări veniturile decât să creeze o nouă piesă, să aducă pe scenă omorârea lui Thomas Wells? Dar pe măsură ce repetă piesa, actorii descoperă că adevărul despre moartea lui Thomas Wells nu a fost încă descoperit.

Romanul a fost ecranizat în 2003 sub titlul The Reckoning, iar transpunerea sa cinematografică redă cu aceeaşi acurateţe şi sensibilitate ca şi cartea dilemele morale ale secolului al XIV-lea privind puterea artei, tentaţiile răului şi căutarea dreptăţii, care continuă să ne obsedeze şi astăzi.



Alte titluri pentru CristianBaciu (traducator):
Fantoma din Manhatan (2013) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Barry Unsworth

Traducător: Cristian Baciu

Data apariției: 2008

Titlu original: Morality Play

Copertă: Paperback

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Leda

 

Opinii editoriale

„Barry Unsworth a scris o carte remarcabilă despre o moralitate care se întrepătrunde cu o crima. Iar ciudata naştere a dramei moderne, într-o căruţă ce căra nişte costume murdare şi un leş, este cu totul memorabilă.”

John Mormer, Mail on Sunday

„Strălucit... Sfârşitul este palpitant şi neobişnuit, deşi nimic nu pare incredibil în acest roman convingător, minunat construit.”

Nicholas Wollaston, Observer
Barry Unsworth
Barry Unsworth
Autor

Barry Unsworth (n. 1930), scriitor britanic, autor a 14 romane, în majoritate c...

vezi autor