TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Împărăteasa Orhidee PO-ANM-MPRTEO-08-N-001
Împărăteasa Orhidee
Vezi
galerie

Împărăteasa Orhidee

de Anchee Min

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #205474

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Imparateasa Orhidee este povestea captivanta a unei tinere fete manciuriene care, pentru a-si salva familia din ghearele saraciei si pentru a evita casatoria cu varul ei retardat, participa la selectia concubinelor imperiale, in numar de trei mii. Odata aleasa una dintre cele sapte sotii ale imparatului Hsien Feng, Orhideea trebuie sa infrunte misterele, intrigile, ritualurile si superstitiile Orasului Interzis, in care va ramine timp de 46 de ani, pina la sfirsitul vietii ei. Datorita frumusetii, istetimii si simtului sau politic, Orhideea va urca una dupa alta treptele ierarhiei imperiale, cucerind tronul si devenind ultima imparateasa a Chinei. Romanul acesta, ca si Becoming Madame Mao, este de fapt o rescriere fictionalizata a istoriei. Anchee Min redefineste figura imparatesei ce a intrat in istoria Chinei drept "o maestra a raului pur si a intrigii", infatisindu-ne o femeie puternica, fermecatoare si inteligenta, capabila sa guverneze o tara in plina criza, ruinata de razboaiele opiului, jefuita de straini si aflata in pragul unor schimbari politice cu ecouri pe plan mondial.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anchee Min

Traducător: Mihaela Negrilă

Data apariției: 2008

Titlu original: Empress Orchid

ISBN: 978-973-46-1033-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 512

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: destin

 

Opinii editoriale

"Descrierile lui Anchee Min sint foarte ample, reproducind cu o exactitate de istoric incaperile luxoase si impozante ale palatelor din Orasul Interzis, fara a omite sa plaseze, discret, dar revelator pentru cititorul occidental, semnificatiile unor simboluri specifice lumii chineze, precum dragonul, broasca testoasa sau pasarea Phoenix."

19 august 2008, Mediafax - Gabriela Diţă

"Imparateasa Orhidee este o ocheada imaginara aruncata in lumea intrigilor din Orasul Interzis, o carte despre puterea si violenta sexului, despre loialitate si tradare, despre ultima si mult ponegrita imparateasa a Chinei." 

The Guardian
Anchee Min
Anchee Min
Autor

Anchee Min s‑a născut la 14 ianuarie 1957 la Shanghai, în timpul regimului comun...

vezi autor