TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Scene de viaţă campestră HF-AMO-SCEDVC-11-P-001
Scene de viaţă campestră
Vezi
galerie

Scene de viaţă campestră

de Amos Oz

Titlu apărut în colecția Seria de autor Amos Oz la Humanitas Fiction

Id: #203189

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Tel Ilan a fost întemeiat de colonişti cu un veac în urmă. Un secol de istorie comună cimentează o comunitate şi creează echilibru, dacă nu chiar armonie. De la o vreme însă, în acest microcosmos survin mici schimbări.


Imperceptibile poate, dar neliniştitoare, ca o adiere care aduce cu sine prevestirea furtunii. Iar transformările subtile se pot traduce în gesturi imprevizibile. Pesah Kedem, fost membru al Knessetului, nemulţumit de prezenţa unui student arab pe care fiica lui îl găzduieşte, este obsedat de vuietul surd pe care îl aude noaptea la temeliile casei. Adolescentul Kovi îşi face, în cele din urmă, curaj să-i declare iubirea bibliotecarei care-i poate fi mamă. Doctoriţa Ghili Steiner îşi aşteaptă în zadar în staţia de autobuz nepotul care trebuie să sosească din capitală. Agentul imobiliar Iosi Sason visează să cumpere cea mai mare casă veche din sat şi să construiască în locul ei o vilă cochetă. Iar soţia lui Beni Avni dispare fără urmă într-o seară, lăsându-i totuşi soţului mâncare pe masă.


În cele opt povestiri ce alcătuiesc volumul de faţă, drumurile şi destinele personajelor se întâlnesc, întreţesând o naraţiune de complexitate romanescă. Amos Oz aduce la lumină dramele şi speranţele unei umanităţi în ale cărei trăsături ne recunoaştem fiecare chipul.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Amos Oz

Traducător: Ioana Petridean

Data apariției: 2011

Titlu original: Tmunot me-chajej ha-kfar

ISBN: 978-973-689-404-6

Copertă: Paperback

Număr pagini: 196

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire

 

Din blogul Cartepedia

Bianca Ioan Bianca Ioan

,,Editura Humanitas Fiction a dedicat o întreagă serie de autor pentru israelianul Amos Oz. În afară de faptul că numele său este special (și ușor de reținut), unversul său literar este unul al binelui......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Amos Oz este un păpuşar crud, care nu le dă personajelor sale decât şansa unui ultim tur de pistă, măreţ şi derizoriu în acelaşi timp.”

Le Figaro

„În fiecare povestire, Amos Oz pune întrebări, formulează ipoteze, sugerează existenţa unor secrete teribile, însă nu ne dă niciodată un răspuns. Iar din acest mister se naşte frumuseţea scrierilor lui.”

L'Express

„Nici un alt autor nu poate scrie cu atâta înţelegere şi profunzime despre o tragedie ca Amos Oz.”

De Morgen
Amos Oz
Amos Oz
Autor

AMOS OZ (1939–2018) este cel mai important prozator și eseist israelian. S-a năs...

vezi autor