TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Samarkand (Top 10+) PO-AMM-SAMAT1-14-N-001
Samarkand (Top 10+)
Vezi
galerie

Samarkand (Top 10+)

de Amin Maalouf

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #238961

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pornind de la un pretext literar (manuscrisul Rubaiatelor lui Omar Khayyam, cunoscutul poet persan), Amin Maalouf reconstruieşte, în Samarkand, un univers exotic de o frumuseţe tulburătoare, populat cu personaje coborîte parcă din O mie şi una de nopţi: Omar Khayyam însuşi, o personalitate remarcabilă a acelor timpuri, poet, matematician şi astronom strălucit, vizirul Nizam al-Mulk, ale cărui teorii politice anticipează Principele lui Machiavelli, şi Hasan Sabbah, al cărui fanatism religios este egalat numai de îndîrjirea cu care îşi conduce spre victorie grupul de asasini refugiat într-o fortăreaţă de pe culmile muntelui Alamut. Această lume pierdută este readusă la viaţă cu aproape un mileniu mai tîrziu, sub privirea unui cercetător aflat în căutarea manuscrisului pierdut.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Amin Maalouf

Traducător: Florin Sicoie

Data apariției: noiembrie 2014

Titlu original: Samarcande

ISBN: 978-973-46-4970-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Roxana Covaliu Roxana Covaliu

,,Trimiţându-şi personajul principal pe urmele unui anumit manuscris din Samarkand, care se presupune că adună preţioasele rubaiate ale poetului şi filosofului Omar Khayam, Maalouf cuprinde în povestea......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Inca o poveste fascinanta, a la Maalouf, in care vei regasi acea mixtura de Orient si Occident, de poezie, filosofie si, bineinteles, istorie, de trecut si prezent. De data asta, sub pretextul unui manuscris pierdut, cel al Rubaiadelor lui Omar Khayyam, sintem transportati in urma cu aproape o mie de ani, intr-o lume exotica, populata de personaje legendare precum Khayyam, vizirul Nizam al-Mulk sau Hasan Sabbah, fondatorul Ordinului Asasinilor. In povestea aceasta despre razboi, politica, prietenie si tradare, se amesteca si doua istorii exotice de iubire, una intre Khayyam si Jahan si alta, noua secole mai tirziu, intre Benjamin si printesa persana Shireen."

noiembrie 2006, Elle - Mihaela Spineanu

"Constructia ingenioasa a acestui roman – mai degraba ne-comerciala – face ca episodul privitor la Persia moderna sa ocupe ultima parte a cartii, un episod care se incheie pe Titanic. N-o sa spun ce se petrece in urma naufragiului cu impatimitul de Khayyam, cu iubita lui, printesa Sirin si cu unicul manuscris original al Rubaiatelor poetului persan, pentru ca ar insemna sa stric stropul de senzational al romanului. Dar pina la calatoria cu Titanicul, inapoi inspre linistita, protectoarea si democrata America, peisajul Persiei moderne e unul cu totul spectaculos. Se amesteca secte ciudate de babi si bahai cu un providential expert american in finante, Shuster, indepartat pina la urma de un consul tarist trimis la Teheran exact cu acest scop, Emirul Suprem, prins furind din visteria tinerei democratii, un parlament eroic, dar ineficient, o minune fiscala urmata de o prabusire zgomotoasa, dupa numai opt luni, a sistemului democratic infiintat cu victime umane intr-o Persie lovita de nenoroc."

27 ianuarie 2007, Suplimentul de cultură - Luminiţa Marcu

"Samarkand ii da ocazia cititorului sa descopere insolitarea propusa de Amin Maalouf in romanele sale istorice. Cititorul care asteapta un climax al epicii, dupa logica romanului european, se va simti frustrat, in locul gradatiei traditionale se confrunta cu alta logica si alt principiu, cel al repetitiei. Dintre toate romanele lui Amin Maalouf traduse la noi, Samarkand mi se pare cel mai original si mai incitant din toate punctele de vedere."

10 august 2007, România literară - Elisabeta Lasconi
Amin Maalouf
Amin Maalouf
Autor

Romancier prolific, tradus în peste douăzeci de limbi, Amin Maalouf (n. 1949, Be...

vezi autor