TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Omul de la fereastră CH-ALV-OMUDLF-15-N-001
Omul de la fereastră
Vezi
galerie

Omul de la fereastră

de Alexandru Vlad

Id: #241748

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Trebuia să plec. Nu mai am de ce rămâne eu însumi. Am crezut că în țara mea vor urma schimbări care să facă să merite să fii tu însuți.

Voi apărea în altă parte. Cei de-acolo vor privi o vreme cu circumspecție nouă prezentă, voi fi clasat ultimul în comunitatea lor, dar, iertată-mi fie banalitatea exprimării, nu vor ști că-s eu. Avantajul celor care nu s-au făcut remarcați în viață. Nu voi povesti nimic, ca bolnavii de amnezie. Întâi se vor sesiza cei de la serviciu, Muzeul de Istorie al Transilvaniei, trecându-mă cu scrupulozitate absent zi după zi și așteptându-mă ca să mă pedepsească după codul muncii. Vor trimite până la urmă pe cineva la mine acasă, cineva care știe unde locuiesc. Se va sesiza și vigilentul administrator, pentru taxele neplătite. Într-un târziu vor sparge ușa. Duhul a fugit din sticlă. Absența li se va părea pe moment neverosimilă, dar asta nu mai era problema mea, va trebui notificată ca să fiu absolvit de restante. Am repetat în gând cu satisfacție: absolvit de restanțe!

O dispariție care nu va afecta pe nimeni și, e limpede, ca să poți începe o viață nouă trebuie să dispari mai întâi din cea veche.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alexandru Vlad

Data apariției: 2015

ISBN: 978-606-8513-99-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 262

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Charmides

 

Opinii editoriale

„Cu Omul de la fereastră, Alexandru Vlad intră definitiv în clubul select al marilor prozatori români.”

Ion Mureşan
Alexandru Vlad
Alexandru Vlad
Autor

Prozator, de asemenea, eseist, poet, traducator, publicist. Alexandru Vlad s-a n...

vezi autor