TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Iubire și obstacole BB-ALH-IUBIIO-16-N-001
Iubire și obstacole
Vezi
galerie

Iubire și obstacole

de Aleksandar Hemon

Titlu apărut în colecția CTRL + F la Black Button Books

Id: #246265

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Infuzate cu stilul uimitor de creativ, molipsitor și hilar de a povesti al lui Hemon, poveștile din Iubire și obstacole sunt unite de același narator, a cărui maturizare începe în comunistul, dar cosmopolitul Sarajevo, pe care îl părăsește pentru o călătorie în Statele Unite, cu puțin înainte de asedierea orașului din 1992. În mâinile lui Hemon, experiențe aparent banale din copilărie devin aventuri îndrăznețe, dramatice, în timp ce situații unice, devastatoare devin numitorul comun pe care îl împărtășim cu toții. Hemon recompune aici nu doar autobiografia unui imigrant; cu fiecare poveste care se desfășoară în direcții neașteptate, pline de umor, până la concluzia înțeleaptă, uneori sfâșietoare, autorul recompune o lume de fiecare dată nouă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aleksandar Hemon

Traducător: Anca Dumitrescu

Data apariției: octombrie 2016

ISBN: 978-606-942-371-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 184

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

Teme: război

 

Opinii editoriale

„Aleksandar Hemon povestește despre copilărie ca despre război și privește războiul cu familiaritate. Umorul se manifestă cu cele mai neașteptate gesturi, iar drama se ascunde în locuri unde nu ești obișnuit să privești. Ca orice carte adevărată, povestirile sale îți arată și mai clar obstacolele vieții.”
 

Marius Chivu

„Cel mai bun lucru la care pot spera personajele lui Hemon este intersectarea ocazională cu ficțiunea. Poate că în viața reală cititorii săi nu pot spera nici ei la mai mult, dar în poveștile lui se pot bucura de desăvârșirea artistică stranie, solitară a imaginației individuale de la o distanță pe care nu o simți nicicum ca distanță.”
 

The New York Times

„Hemon aranjează cuvintele ca nestematele dintr-un colier. O cravată stă aruncată pe un scaun ca un tendon rigidizat, o mașină este inscripționată cu gândurile altcuiva, dinții unui personaj sunt precum tuburile unei orgi. Cu un control oțelit și un ochi antic, Hemon a asamblat aici încă o operă extraordinară.”
 

Publishers Weekly

„Arareori am pus mâna pe o carte contemporană care să reușească să ne aducă aproape o lume îndepărtată și totuși atât de profund familiară, a cărei lumină răzbate dintre numeroasele pete de întuneric, cu cinism și blândețe deopotrivă.”

Black Button
Aleksandar Hemon
Aleksandar Hemon
Autor

Aleksandar Hemon este autorul volumelor de proză scurtă The Question of Bruno (2...

vezi autor